ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Μάσκες - βέλο κατά του κορωνοϊού για σύγχρονες γκέισες (pics&vid)

Ιαπωνία: Μάσκες - βέλο κατά του κορωνοϊού για σύγχρονες γκέισες (pics&vid)
(@Otozuki)

Όταν η παράδοση συναντά τις σύγχρονες ανάγκες, οι γκέισες -που ναι, υπάρχουν ακόμα αν και σε πιο μοντέρνα εκδοχή- πρέπει να φοράνε μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό. Μια εταιρία στην Ιαπωνία, αποφάσισε να δώσει λύση και σε αυτό το πρόβλημα. 

Τις λέμε πλέον συνοδούς κυρίων και στην πραγματικότητα είναι οι συνεχιστές της παράδοσης, οι μοντέρνες γκέισες, που εργάζονται στα ιαπωνικά κλαμπ.

Οι γυναίκες αυτές αντιμετώπισαν με τη σειρά τους το ίδιο πρόβλημα όπως όλος ο κόσμος: Έπρεπε να βρουν έναν τρόπο να προστατευτούν απότον κορωνοϊό, χωρίς τα κλαμπ να αρχίσουν να μοιάζουν με χειρουργεία.

Ο οίκος παραδοσιακών κιμονό Otozuki συνεργάστηκε με εταιρεία που διαχειρίζεται νάιτ κλαμπ και παρουσίασε φιλικές στις συνοδούς κυρίων προστατευτικές μάσκες, οι οποίες τις διευκολύνουν να πίνουν ποτά και να κουβεντιάζουν με τους πελάτες τηρώντας, παράλληλα, τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.

Και είναι και χαριτωμένες...

(@Otozuki)

Η μάσκα «Face Veil» αποτελείται από τρία κάθετα κομμάτια υφάσματος, τα οποία σχηματίζουν μια κουρτίνα που καλύπτει μύτη και στόμα. Το κεντρικό κομμάτι είναι από πιο χοντρό ύφασμα, μπορεί να ανασηκωθεί ώστε να επιτρέψει στη συνοδό να σιγοπιεί ποτό ή να δοκιμάσει μπουκιά από φαγητό, χωρίς να χρειαστεί να αφαιρεθεί η προστατευτική μάσκα.

Ο πολύ ανθηρός κλάδος των συνοδών στην Ιαπωνία επλήγη βαρύτατα από την πανδημία καθώς οι επιχειρήσεις sekkyaku inshokugyō (μέρη για ποτό με συνοδούς κυρίων ή κυριών) είχε αποκλειστεί από το κυβερνητικό πακέτο οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων. Και όπως γράφτηκε σε άρθρα στον ιαπωνικό Τύπο, οι Ιαπωνίδες βρέθηκαν σε δυσανάλογα μειονεκτική θέση κατά τη διάρκεια του «λουκέτου» λόγω των συστημικών διακρίσεων εναντίον τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ