ΚΟΣΜΟΣ

Φλόριντα: Καγκουρό κυκλοφορούσε… ανέμελο στο Φορτ Λοντερντέιλ (vid)

Φλόριντα: Καγκουρό κυκλοφορούσε… ανέμελο στο Φορτ Λοντερντέιλ (vid)
Screen Grab / Twitter / ABC News

Αναστάτωση προκάλεσε στο Φορτ Λοντερντέιλ της Φλόριντα ο Τζακ, ένα καγκουρό ηλικίας δύο ετών, το οποίο το έσκασε από το σπίτι του ιδιοκτήτη του και άρχισε να κυκλοφορεί ελεύθερο στους δρόμους της πόλης.

Μόνο που ο Τζακ κινδύνεψε, γιατί βρέθηκε κοντά σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, γεγονός που οδήγησε έναν πολίτη της περιοχής να καλέσει αμέσως την αστυνομία.

Ωστόσο, οι Αρχές, όταν ο ίδιος κάλεσε την Άμεση Δράση, νόμιζαν αρχικά ότι ο άνθρωπος τους κάνει πλάκα.

«Σοβαρά, ξέρω ότι θα με περάσετε για τρελό, όμως όλοι σταματούσαν να το δουν και κινδύνευε να το παρασύρουν τα αυτοκίνητα. Και δεν θα ήθελα να σκοτωθεί», είπε ο ίδιος στην αστυνομία.

Στο σημείο, όπου εντοπίστηκε το καγκουρό, κατέφθασαν αστυνομικοί, οι οποίοι έσπευσαν να πιάσουν τον… άτακτο Τζακ. Και δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα, μιας και ο ίδιος δεν πρόβαλε σοβαρή αντίσταση.

Αφού τον περικύκλωσαν οι αστυνομικοί, που φαίνονταν να το διασκεδάζουν, του πέρασαν στον λαιμό ένα λουρί και τον μετέφεραν στον στάβλο όπου φιλοξενούνται τα άλογα της έφιππης αστυνομίας.

Έπειτα από έρευνες, οι Αρχές εντόπισαν τον ιδιοκτήτη του καγκουρό, τον Άντονι Μασίας, ο οποίος παραδέχτηκε πως το μαρσιποφόρο ζει στο σπίτι του και είναι μάλιστα ο καλύτερο φίλος του σκύλου του, του Μαξ.

«Αγαπιούνται, παίζουν και τρέχουν μαζί», δήλωσε ο Μασίας στην εφημερίδα Sentinel Sun.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα για τον Μασίας, καθώς ο ίδιος δεν είχε την απαιτούμενη από τον νόμο άδεια να διατηρεί στο σπίτι του ένα εξωτικό ζώο, όπως εξακρίβωσε η Υπηρεσία Προστασίας της χλωρίδας και της πανίδας στη Φλόριντα.

Υπό αυτά τα δεδομένα, ο Μασίας κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης 60 ημερών και πρόστιμο ύψους 500 δολαρίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ