ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Έσπασε το φράγμα των 15 εκατομμυρίων κρουσμάτων παγκοσμίως

Κορωνοϊός: Έσπασε το φράγμα των 15 εκατομμυρίων κρουσμάτων παγκοσμίως
AP Photo / Claudio Furlan

Τα κρούσματα μόλυνσης από το νέο κορωνοϊό παγκοσμίως ξεπέρασαν τα 15 εκατομμύρια την Τετάρτη, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, την ώρα που οι κυβερνήσεις παραμένουν διχασμένες όσον αφορά το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Το σύνολο των 15.009.213 μολύνσεων ως σήμερα είναι τουλάχιστον τριπλάσιο από τον αριθμό των περιπτώσεων βαριάς γρίπης που καταγράφονται ετησίως, με βάση δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ενώ ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας μέχρι στιγμής, που έχει υπερβεί τους 616.000 νεκρούς σε επτά μήνες, τείνει προς το υψηλότερο επίπεδο του φάσματος των θανάτων που προκαλούν οι πιο βαριές μορφές γρίπης κάθε χρόνο.

Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό σε παγκόσμιο επίπεδο ξεπέρασε αυτό το νέο βαρύ ορόσημο διότι η Ινδία — η χώρα όπου καταγράφεται ο τρίτος υψηλότερος αριθμός ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στον πλανήτη — ανακοίνωσε πως κατέγραψε σχεδόν 40.000 νέες εργαστηριακά επιβεβαιωμένες περιπτώσεις σε 24 ώρες.

Ανησυχία στην Τσεχία: Πάνω από 5.000 τα συνολικά κρούσματα

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Τσεχία ξεπέρασε τις 5.000 για πρώτη φορά, αφού τα εργαστήρια ανέφεραν τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των μολύνσεων εδώ και σχεδόν ένα μήνα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Οι αρχές ανέφεραν 212 νέα κρούσματα της Covid 19 χθες Τρίτη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ενεργών κρουσμάτων σε 5.064. Ο αριθμός όσων έχουν αναρρώσει ή πεθάνει από τον κορωνοϊό έφτασε τις 14.324.

Η Τσεχία, μια χώρα 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει ανακοινώσει 360 θανάτους από την Covid 19, πολλοί λιγότερους σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όμως ο αριθμός των κρουσμάτων σημειώνει αύξηση, αρχικά λόγω μιας εστίας μόλυνσης σε ορυχεία στα βορειοανατολικά, στην επαρχία Μοράβια - Σιλεσία.

Μετά την άρση του lockdown που είχε επιβληθεί στη χώρα τον Μάρτιο, οι τσεχικές αρχές έχουν δεσμευθεί να αποφύγουν την επιβολή εκ νέου πανεθνικών περιοριστικών μέτρων.

Την προηγούμενη Παρασκευή αυστηροποίησαν τους περιορισμούς στα βορειοανατολικά, καθιστώντας ξανά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας, περιορίζοντας τις ώρες λειτουργίας των εστιατορίων και τη διεξαγωγή ελέγχων σε όσους εισέρχονται στη χώρα από το εξωτερικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ