ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Μακρόν - Αναστασιάδη στα Ηλύσια: «Ψηλά» στην ατζέντα η τουρκική προκλητικότητα

Συνάντηση Μακρόν - Αναστασιάδη στα Ηλύσια: «Ψηλά» στην ατζέντα η τουρκική προκλητικότητα
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, θα έχει σήμερα, Πέμπτη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στο Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο στις 11:30 το πρωί (ώρα Κύπρου), όπου θα τον υποδεχθεί ο Γάλλος ομόλογος του. Αμέσως μετά την τελετή υποδοχής, οι δύο Πρόεδροι θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στη συνέχεια, στις 12:00 (ώρα Κύπρου), θα ξεκινήσει η συνάντηση με τη συμμετοχή των μελών των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν θέματα που άπτονται της συνεργασίας Κύπρου - Γαλλίας στους τομείς της Ενέργειας και της Άμυνας, οι διμερείς σχέσεις, οι προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς επίσης και ζητήματα που αφορούν τις προτεραιότητες της ΕΕ.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν από κυπριακής πλευράς ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ο πρέσβης της Δημοκρατίας στο Παρίσι Παντιάς Ηλιάδης, ο σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Εξάλλου, νωρίτερα σήμερα, στο περιθώριο της συνάντησης των δύο Προέδρων, ο υπουργός Άμυνας θα έχει συνάντηση με τη Γαλλίδα ομόλογο του, Φλοράνς Παρλί.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυπριακή αντιπροσωπεία θα επιστρέψουν στην Κύπρο αργά το απόγευμα σήμερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ