ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Ευρωπαϊκή συμφωνία για κοινά πρότυπα υγιεινής στα αεροπορικά ταξίδια

Κορωνοϊός: Ευρωπαϊκή συμφωνία για κοινά πρότυπα υγιεινής στα αεροπορικά ταξίδια
AP Photo/Tony Gutierrez

Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σε κοινά πρότυπα υγιεινής όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση και η χρήση μάσκας στα αεροπλάνα και τα αεροδρόμια στο πλαίσιο των προσπαθειών για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Αντρέας Σόιερ.

«Είμαι ικανοποιημένος που η γερμανική πρόταση έγινε αποδεκτή από τους συναδέλφους μου σε ευρωπαϊκό επίπεδο και που μπορέσαμε να συμφωνήσουμε σε αυτά τα ενιαία πρότυπα», δήλωσε ο Σόιερ σε ευρωπαϊκό συνέδριο αεροπορίας.

Τα μέτρα που συμφωνήθηκαν περιλαμβάνουν τη χρήση καλύμματος στο στόμα και τη μύτη για επιβάτες έξι ετών και άνω καθώς και την κοινωνική αποστασιοποίηση στα αεροδρόμια κατά τη διάρκεια των ελέγχων ασφαλείας και του check-in.

Στα αεροσκάφη πρέπει να υπάρχει υψηλό ποσοστό φρέσκου αέρα και η πληροφόρηση να είναι διαθέσιμη σε πολλές γλώσσες. Ωστόσο, δεν υπάρχει η υποχρέωση να μένει κενή η μεσαία θέση στα αεροσκάφη.

Οι κοινοί κανόνες ανταποκρίνονται σε τουλάχιστον μερικά από τα αιτήματα αεροπορικών εταιριών, καθώς τα διαφορετικά πρότυπα είχαν προκαλέσει σύγχυση.

Το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι η συμφωνία επιτεύχθηκε από αξιωματούχους και πρέπει να εγκριθεί επισήμως από τους υπουργούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ