ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 1.200 οι νεκροί σε ένα 24ωρο

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 1.200 οι νεκροί σε ένα 24ωρο
AP Photo / Charlie Neibergall

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν μέσα σε μια μέρα άλλοι 1.225 θάνατοι εξαιτίας του Covid 19 και πάνω από 76.500 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, αριθμός που πλησίασε το ρεκόρ - σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως τις 03:30 το πρωί της Παρασκευής.

Στη χώρα αυτή ξεπεράστηκε νωρίτερα την Πέμπτη το όριο των 4 εκατ. επίσημα καταγεγραμμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό αφότου άρχισε να εξαπλώνεται η πανδημία, σύμφωνα με τη σχολή αυτή ιατρικής της Βαλτιμόρης.

Τα 3 εκατ. κρούσματα είχαν ξεπεραστεί μόλις πριν από περίπου δύο εβδομάδες στις ΗΠΑ, την 8η Ιουλίου.

Οι ΗΠΑ υφίστανται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού στον πλανήτη σε απόλυτους αριθμούς - θρηνεί πάνω από 144.000 νεκρούς - όδευε προς μια κάποια βελτίωση της κατάστασης στα τέλη της άνοιξης, όμως, εδώ και πολλές εβδομάδες, η καμπύλη της μετάδοσης βρίσκεται ξανά σε άνοδο, ειδικά στον Νότο και στη Δύση.

Εδώ και δέκα ημέρες, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης ανά 24 ώρες ξεπερνά, και συχνά ξεπερνά κατά πολύ, τα 60.000.

Η προηγούμενη φορά που καταγράφηκαν πάνω από 1.200 θάνατοι εξαιτίας της Covid 19 μέσα σε 24 ώρες στις ΗΠΑ ήταν την 29η Μαΐου, σχεδόν πριν από δύο μήνες.

Το Τέξας, η Καλιφόρνια, η Αλαμπάμα, το Αϊντάχο και η Φλόριντα κατέγραψαν προχθές Τετάρτη ή χθες Πέμπτη ρεκόρ θανάτων σε 24 ώρες.

Επιδημιολογικά μοντέλα προβλέπουν κορύφωση της πανδημίας του κορωνοϊού τις τέσσερις προσεχείς εβδομάδες, κατά τον μέσο όρο που συνάγουν ερευνητές του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ