ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικής καταγωγής και όχι Σύρος ο δράστης της επίθεσης στην Άγκυρα

Τουρκικής καταγωγής και όχι Σύρος ο δράστης της επίθεσης στην Άγκυρα
Daily Sabah

Εργαστηριακή ανάλυση δείγματος DNA που ελήφθη από τον βομβιστή αυτοκτονίας που σκότωσε 29 ανθρώπους στην Άγκυρα δείχνει ότι ο δράστης είναι Τούρκος και όχι Σύρος, όπως είχε ισχυριστεί η τουρκική κυβέρνηση, σύμφωνα με αξιωματούχο των αρχών ασφαλείας.

Ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη δίπλα σε στρατιωτικά λεωφορεία καθώς περίμεναν στα φανάρια, σε μικρή απόσταση από το κοινοβούλιο, την έδρα του γενικού επιτελείου στρατού και άλλα κυβερνητικά κτίρια.

Την επομένη της επίθεσης, ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου κατηγόρησε την κουρδική οργάνωση YPG για την επίθεση ενώ κατονόμασε ως δράστη τον Σαλί Νετσάρ, γεννημένο το 1992 στη Συρία.

Ωστόσο, η έκθεση του DNA δείχνει ότι ο δράστης ήταν ο Αμπντουλμπακί Σομέρ, με καταγωγή από την πόλη Βαν της ανατολικής Τουρκίας, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Αναντολού αξιωματούχος των αρχών ασφαλείας.

Το ίδιο όνομα είχε δώσει και το ΤΑΚ, κουρδική στρατιωτική οργάνωση, όταν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ανακοίνωση του την Παρασκευή.

Ο Νταβούτογλου απέρριψε την ανάληψη ευθύνης λέγοντας ότι έγινε για να αποπροσανατολίσει από τον εντοπισμό των πραγματικών ενόχων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ