ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Η απάντηση του Μπιλ Γκέιτς σε όσους τον κατηγορούν ότι κρύβεται πίσω από την πανδημία

Κορωνοϊός: Η απάντηση του Μπιλ Γκέιτς σε όσους τον κατηγορούν ότι κρύβεται πίσω από την πανδημία
AP Photo/Nati Harnik, File

Δεκάδες είναι οι θεωρίες συνωμοσίας που έχουν γεννηθεί με την επέλαση του κορωνοϊού από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα. Κάποιες από αυτές εμπλέκουν και τον δισεκατομμυριούχο Μπιλ Γκέιτς. Τι απαντάει όμως ο ίδιος σε αυτές;. 

Σύμφωνα με τις New York Times, 16.000 αναρτήσεις στο facebook συνδέουν τον Μπιλ Γκέιτς με την πανδημία του κορωνοϊού. Οι περισσότερες από αυτές τον φέρουν να την προκάλεσε για να πουλήσει εμβόλια μέσα από το ίδρυμά του.

Ο ίδιος, σχολιάζοντας την «πέραση» που έχουν οι θεωρίες συνωμοσίας στον κόσμο και ιδίως στους χρήστες των κοινωνικών μέσων σχολίασε μιλώντας στο CNNi:

«Ο συνδυασμός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που μεταδίδουν όπου σκανδαλιστικές θεωρίες συνωμοσίας και του να έχεις μια πανδημία όπου οι άνθρωποι είναι αβέβαιοι και χρειάζονται μία απλή απάντηση, έχει ως αποτέλεσμα άνθρωποι όπως εγώ να γινόμαστε στόχος.

Το ίδρυμά μας έχει δώσει περισσότερα χρήματα για να αγοράσει εμβόλια και να σώσει ζωές. Επομένως, αυτό αντιστρέφεται λέγοντας ότι κερδίζει χρήματα.

Τουλάχιστον αυτό είναι αλήθεια, έχουμε σχέση με το εμβόλιο αλλά αυτή η σχέση είναι αντεστραμμένη.

Ελπίζω τουλάχιστον αυτό να μην επιφέρει διστακτικότητα απέναντι στο εμβόλιο. Ελπίζω ότι από όλη αυτή τη συζήτηση για το εμβόλιο και τις καινοτομίες, θα φέρει οφέλη από αυτό. Ο ιδιωτικός τομέας τα καταφέρνει υπέροχα και αυτά είναι πολύ καλά νέα, τα καταφέρνουμε. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι θα εκπλαγούν. Εκείνοι που ασχολούνται με τη δημιουργία εμβολίου κάνουν πολύ καλή δουλειά. Και πιστεύω ότι όλες αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας θα καταλαγιάσουν».

Ο συνδυασμός κοινωνικά μέσα και πανδημία είναι ένας κακός συνδυασμός. Ποιος είναι ο κακός εδώ; Και πολλά συνδέονται με την πολιτική, εδώ στις ΗΠΑ περισσότερο από οπουδήποτε αλλού. Πιστεύω πολύ στην ανάδειξη της αλήθειας. Δεν είναι το ίδιο ερεθιστικό να λες ότι κάποιος είναι αθώος, δεν το προωθείς σε τόσο πολλούς ανθρώπους όσο ότι κάποιος είναι υπεύθυνος για κάτι», είπε ο Μπιλ Γκέτς επισημαίνοντας ότι τα εμβόλια δεν ήταν δημοφιλή πολύ πριν ξεκινήσει η πανδημία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ