ΚΟΣΜΟΣ

Ηνωμένο Βασίλειο: Σε καραντίνα όλοι οι ταξιδιώτες από την Ισπανία

Ηνωμένο Βασίλειο: Σε καραντίνα όλοι οι ταξιδιώτες από την Ισπανία
(AP Photo/Matt Dunham)

Όλοι οι ταξιδιώτες από την Ισπανία που θα φθάνουν στη Βρετανία, θα πρέπει να μπαίνουν μόνοι τους σε καραντίνα για 14 ημέρες για να διασφαλιστεί ότι δεν θα διασπείρουν τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Σκωτίας.

«Η Ισπανία θα αφαιρεθεί από τον κατάλογο των χωρών που εξαιρούνται από τις απαιτήσεις καραντίνας λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού που έχει τις τελευταίες λίγες ημέρες», αναφέρει η κυβέρνηση της Σκωτίας σε ανακοίνωση.

«Η απόφαση, η οποία λήφθηκε επίσης από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις στη Βόρεια Ιρλανδία και την Ουαλία καθώς και από τη βρετανική κυβέρνηση, λήφθηκε προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος της μετάδοσης του ιού από αυτούς που ταξιδεύουν από την Ισπανία», προστίθεται.

Τα τέσσερα συστατικά κράτη του Ηνωμένου Βασιλείου -- η Αγγλία, η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία -- το καθένα εφαρμόζει τη δική του πολιτική για την επιδημία COVID-19, αλλά ακολουθούν παρόμοιους κανόνες στις περισσότερες περιπτώσεις.

H απάντηση της Ισπανίας

Η Ισπανία με τη σειρά της ανακοίνωσε ότι είναι ασφαλής χώρα με εντοπισμένες, απομονωμένες και ελεγχόμενες εστίες του κορωνοϊού.

Εκπρόσωπος του ισπανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ισπανία «σέβεται τις αποφάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου» και είναι σε επαφή με τις εκεί αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ