ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Περισσότερα δωρεάν τεστ κορωνοϊού μετά την αύξηση νέων κρουσμάτων

Γαλλία: Περισσότερα δωρεάν τεστ κορωνοϊού μετά την αύξηση νέων κρουσμάτων
AP Photo/Daniel Cole

Την επέκταση της διάθεσης των τεστ κορωνοϊού δωρεάν και χωρίς συνταγογράφηση ανακοίνωσαν οι υγειονομικές Αρχές της Γαλλίας μετά την άνοδο κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα.

Πρόκειται για τεστ PCR που λαμβάνονται από τη μύτη και τα οποία θα διατίθενται δωρεάν κατόπιν κυβερνητικής εντολής που δημοσιοποιήθηκε το Σάββατο, σύμφωνα με το Reuters.

«Δεν θα το περιγράφαμε ως δεύτερο κύμα, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι για αρκετές ημέρες βλέπουμε μια αξιοσημείωτη αύξηση στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, τα οποία επί 13 εβδομάδες ήταν σε πτώση», αναφέρει ο υπουργός Υγείας της χώρας Ολιβιέ Βεράν σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην κυριακάτικη Le Parisien.

Η Γαλλία κατέγραψε 1.130 νέα κρούσματα του κορωνοϊού το προηγούμενο 24ωρο, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας, σε μια ακόμη ένδειξη ότι ο ρυθμός των μολύνσεων επιταχύνεται εκ νέου, μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Η χθεσινή ήταν η δεύτερη συναπτή ημέρα που οι νέες μολύνσεις σε 24 ώρες υπερέβαιναν τις 1.000.

Το υπουργείο, σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι τα στοιχεία αποδεικνύουν την ανάγκη οι πολίτες να επιδεικνύουν πειθαρχία περιορίζοντας την μη αναγκαία έκθεσή τους, και να τηρούν τους υγειονομικούς κανόνες.

Συνολικά στη χώρα έχουν καταγραφεί 30.192 θάνατοι και 180.528 κρούσματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ