ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Φλόριντα με πάνω από 9.000 κρούσματα σε μία ημέρα

Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Φλόριντα με πάνω από 9.000 κρούσματα σε μία ημέρα
AP Photo/Lynne Sladky

Η Φλόριντα έγινε η δεύτερη πολιτεία μετά την Καλιφόρνια που ξεπέρασε τη Νέα Υόρκη, τη χειρότερα πληγείσα πολιτεία στην αρχή της επιδημίας του νέου κορωνοϊού στις ΗΠΑ, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters.

O συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της Covid-19 στη Φλόριντα αυξήθηκε κατά 9.300 για να ανέλθει στις 423.855 σήμερα, Κυριακή, μία μόλις θέση πίσω από την Καλιφόρνια, που τώρα είναι η πρώτη στη χώρα με 448.497 κρούσματα. Η Νέα Υόρκη είναι στην τρίτη θέση με 415.827 κρούσματα.

Ωστόσο η Νέα Υόρκη έχει καταγράψει τους περισσότερους θανάτους από οποιαδήποτε άλλη αμερικανική πολιτεία, περισσότερους από 32.000. Η Φλόριντα είναι στην όγδοη θέση με σχεδόν 6.000 θανάτους.

Κατά μέσο όρο, η Φλόριντα έχει καταγράψει περισσότερα από 10.000 κρούσματα ημερησίως τον Ιούλιο, η Καλιφόρνια 8.300 κρούσματα ημερησίως και η Νέα Υόρκη 700 κρούσματα.

Η απότομη αύξηση στη Φλόριντα συνεχίζεται καθώς ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας και ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν τον Αύγουστο.

Αντίθετα, η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο τον ιό, με τα καταστήματα και τα εστιατόρια να είναι κλειστά και η χρήση μάσκας υποχρεωτική.

Η αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται επίσης την ώρα που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πιέζει να ανοίξουν τα σχολεία το φθινόπωρο, παρά τις ανησυχίες δασκάλων και οικογενειών, ότι τα παιδιά μπορεί να προσβληθούν ή να μεταδώσουν τη νόσο εάν επιστρέψουν στην τάξη τους.

Μετά τη Φλόριντα, το Τέξας έχει τα περισσότερα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού που ανέρχονται σε 391.000. Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ 'Αμποτ δήλωσε ότι η έλευση της τροπικής καταιγίδας Χάνα χθες, Σάββατο, ως τυφώνας κατηγορίας 1, ήταν ιδιαίτερα δύσκολη καθώς σάρωσε μια περιοχή της πολιτείας που έχει πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό.

Σημειώνεται πως περισσότεροι από 146.000 Αμερικανοί έχουν χάσει τη ζωή τους από την Covid-19 -- σχεδόν το ένα τέταρτο του παγκοσμίου συνόλου -- και υπάρχουν σχεδόν 4,2 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα ή τουλάχιστον ένας στους 79 ανθρώπους που έχει μολυνθεί

ΔΗΜΟΦΙΛΗ