ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Ελαφρώς καλύτερη η εικόνα στις ΗΠΑ - Σε χαμηλό δύο εβδομάδων τα κρούσματα

Κορωνοϊός: Ελαφρώς καλύτερη η εικόνα στις ΗΠΑ - Σε χαμηλό δύο εβδομάδων τα κρούσματα
AP Photo/Chris Pizzello

Ελαφρά μειωμένος ήταν χθες ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και των θανάτων στις ΗΠΑ, ενώ αυξάνουν οι φωνές για κλείσιμο των σχολείων και των μη απαραίτητων επιχειρήσεων προκειμένου να αναχαιτιστεί η πανδημία

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν χθες Κυριακή 55.187 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, αριθμό που είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων σχεδόν δύο εβδομάδων, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Τα νέα κρούσματα αυξάνουν σε 4.229.624 τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό αφότου η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα, που έχει υποστεί το βαρύτερο πλήγμα παγκοσμίως, με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε η σχολή αυτή ιατρικής της Βαλτιμόρης ως χθες στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Δευτέρα ώρα Ελλάδας).

Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 ανέρχεται πλέον σε 146.909, αυξημένος κατά 518 το προηγούμενο 24ωρο.

Είναι η πρώτη φορά από τη 13η Ιουλίου που ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό πέφτει κάτω από το επίπεδο των 60.000. Ο αριθμός των νεκρών ξεπερνούσε τους 1.000 τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες.

Την ίδια στιγμή πάντως, έντονη είναι η συζήτηση για το αν πρέπει να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία και αν πρέπει η οικονομία να «κλείσει» προκειμένου να αναχαιτιστεί η έξαρση.

Την περασμένη εβδομάδα, περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι πέθαιναν ανά 24ωρο επί τέσσερις συνεχείς ημέρες εξαιτίας της covid-19 κάνοντας τους επιστήμονες να επισημαίνουν την ανάγκη για πιο δραστικά μέτρα, προβλέποντας πως με αυτόν τον ρυθμό οι νεκροί μέχρι τις 15 Αυγούστου θα φτάσουν τις 175.000.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ