ΚΟΣΜΟΣ

Παντρεύτηκαν πριν από 46 χρόνια - (Ξε)πέρασαν μαζί κορωνοϊό και καρκίνο

Παντρεύτηκαν πριν από 46 χρόνια - (Ξε)πέρασαν μαζί κορωνοϊό και καρκίνο
CNNi

Οι δυσάρεστες εκπλήξεις της μοίρας ήταν πολλές. Όλες όμως τους βρήκαν μαζί. Γι’ αυτό και ένα ζευγάρι από το Τέξας αισθάνεται ευλογημένο που κατάφερε να νικήσει μαζί κορωνοϊό και καρκίνο και να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία αλλά και ευγνωμοσύνη

Ο Ρόμπερτ και η Τζανίς Μπίκαμ παντρεύτηκαν πριν από 46 χρόνια. Η φετινή άνοιξη ωστόσο θα τους μείνει αξέχαστη.

Αν και, όπως λένε, τηρούσαν τα μέτρα ασφαλείας, άρχισαν να αισθάνονται τα συμπτώματα του κορωνοϊού. Μιάμιση εβδομάδα αργότερα ο άνδρας εξακολουθούσε να μην νιώθει καλά. Έτσι, έκανε το τεστ.

Την επόμενη ημέρα, στις 25 Μαρτίου, τηλεφώνησε στον γιό του και συμφώνησαν να τον πάει στο νοσοκομείο.

Κατά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο Πάρκλαντ στο Ντάλας, μόνος του, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Μεταφέρθηκε στον ειδικά διαμορφωμένο όροφο και άρχισε η πορεία της θεραπείας του.

Κατά τις συζητήσεις του με τον γιατρό που τον κούραρε, ο Ρόμπερτ του μίλησε για τα δύο εγκεφαλικά του, το 2012 και το 2016, αλλά και για τη μοναδική επέτειο γάμου που είχε περάσει μακριά από τη γυναίκα του. Αν δεν ανάρρωνε εγκαίρως το ίδιο θα συνέβαινε και φέτος, οπότε γιατρός και ασθενής είδαν την επικείμενη επέτειο ως κίνητρο για να επιστρέψει γρήγορα στο σπίτι.

Αν και όχι εντελώς καλά, ο Ρόμπερτ στις 15 Απριλίου, ημέρα της επετείου, βρισκόταν στο σπίτι του.

Την ίδια στιγμή η γυναίκα του, Τζανίς, είχε μόλις αναρρώσει από μία εγχείρηση στην οποία είχε υποβληθεί τον Φεβρουάριο: ήταν η δεύτερη μάχη που έδινε με τον καρκίνο στο στήθος και η πρώτη στις ωοθήκες.

Επίσης, διαγνώστηκε κι αυτή θετική στον κορωνοϊό, αλλά ευτυχώς, τα συμπτώματά της ήταν ελαφριά.

«Επιστρέφοντας σπίτι, κι ενώ ήμασταν σε καραντίνα, γινόμουν όλο και καλύτερα, ωστόσο η Τζανίς είχε ακόμη προβλήματα με την υγεία της», λέει ο Ρόμπερτ.

Καθώς είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό, η Τζανίς δεν μπορούσε να ξεκινήσει χημειοθεραπεία.

Πλέον, μετά από δύο χειρουργεία, δύο διαγνώσεις κορωνοϊού, μια χημειοθεραπεία και μία «καθαρή» εξέταση για τον καρκίνο, οι Μπίκαμς αισθάνονται ευγνώμονες απέναντι στον θεό.

«Είναι ευλογία να βρισκόμαστε εδώ καθώς πολλοί άνθρωποι δεν τα κατάφεραν», λέει η Τζανίς στο CNNi.

They have been married 46 years and just overcame Covid-19, cancer and chemo together, by Lauren M. Johnson, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ