ΚΟΣΜΟΣ

Βιετνάμ: Απομακρύνονται 80.000 τουρίστες μετά τον εντοπισμό τριών κρουσμάτων κορωνοϊού

Βιετνάμ: Απομακρύνονται 80.000 τουρίστες μετά τον εντοπισμό τριών κρουσμάτων κορωνοϊού
(AP Photo/Hau Dinh)

Η κυβέρνηση του Βιετνάμ ανακοίνωσε ότι προχωρά στην κατεπείγουσα απομάκρυνση 80.000 ανθρώπων, κυρίως υπηκόων της χώρας οι οποίοι παραθέριζαν, από την πόλη Ντα Ναγκ, δημοφιλή τουριστικό προορισμό στο κεντρικό τμήμα της χώρας, αφού τρεις άνθρωποι διαγνώστηκε πως έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό εκεί το Σαββατοκύριακο.

Για να ολοκληρωθεί η επιχείρηση θα χρειαστούν τέσσερις ημέρες, με αερομεταφορείς του Βιετνάμ να καλούνται να εκτελούν περίπου 100 πτήσεις ημερησίως από τη Ντα Νανγκ προς 11 άλλες πόλεις της χώρας, εξήγησε η κυβέρνηση.

Παράλληλα, η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι αποφάσισε την αναστολή όλων των επιβατικών πτήσεων προς και από την Ντα Ναγκ για 15 ημέρες από σήμερα, Τρίτη.

Οι αρχές της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας αποφάσισαν επίσης να ανασταλούν όλα τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρένων προς και από την πόλη.

Η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας τέθηκε εκ νέου σε κατάσταση συναγερμού το Σάββατο, όταν οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι επιβεβαιώθηκε η πρώτη περίπτωση εντόπιας μετάδοσης του SARS-CoV-2 από τον Απρίλιο. Άλλα τρία κρούσματα εντοπίστηκαν την Κυριακή, όλα στη Ντα Ναγκ. Ως επακόλουθο, ο δήμος της πόλης επανέφερε σε ισχύ τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και άλλους περιορισμούς το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με οδηγία που εξέδωσε ο πρωθυπουργός, οι άνθρωποι που μένουν σε περιοχές γύρω από τα τρία νοσοκομεία της πόλης, θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι.

Τα φεστιβάλ, οι θρησκευτικές συναθροίσεις και άλλες εκδηλώσεις απαγορεύονται, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία και των μη απαραίτητων υπηρεσιών, όπως τα σαλόνια ομορφιάς, οι παμπ, οι ντισκοτέκ και τα μπαρ.

Μετά την ανακοίνωση των κρουσμάτων, ο πρωθυπουργός της χώρας Nguyen Xuan Phuc ζήτησε να ενισχυθεί η ανίχνευση επαφών και να γίνουν τεστ σε μεγάλη κλίμακα σε όλη την πόλη, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εκδόθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ