ΗΠΑ: Τα ονόματα που «παίζουν» για την υποψηφιότητα αντιπροέδρου των Δημοκρατικών
Ανανεώθηκε:
Με την ονοματολογία να δίνει και να παίρνει όσον αφορά το ποια θα γίνει η υποψήφια αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στο ψηφοδέλτιο των Δημοκρατικών στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ο υποψήφιος του κόμματος για το ανώτατο αξίωμα στη χώρα, Τζο Μπάιντεν, ανήγγειλε ότι θα κάνει την επιλογή του την επόμενη εβδομάδα.
«Θα διαλέξω την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου και υπόσχομαι ότι θα σας ενημερώσω όταν το πράξω», είπε ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης χθες Τρίτη.
Ο Τζο Μπάιντεν, πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, δεσμεύθηκε κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής διαδικασίας των Δημοκρατικών ότι θα ονομάσει γυναίκα υποψήφια αντιπρόεδρό του.
Η Κάμαλα Χάρις και η Ελίζαμπεθ Γουόρεν, γερουσιάστριες που τον ανταγωνίστηκαν στην κούρσα για το δικαίωμα να μετρηθούν με τον Ρεπουμπλικάνο ένοικο του Λευκού Οίκου Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο, είναι αυτές που θεωρούνται επικρατέστερες. Η Τάμι Ντάκγουορθ, άλλη γερουσιάστρια, βετεράνος πολέμου με αναπηρία — ακρωτηριασμένα πόδια — εκτιμάται πως επίσης βρίσκεται στη λίστα. Ψηλά θεωρείται ότι είναι και η Σούζαν Ράις, άλλοτε σύμβουλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στον ΟΗΕ επί των ημερών Ομπάμα. Υπάρχουν επίσης βουλεύτριες, κυβερνήτριες πολιτειών και τουλάχιστον μία δήμαρχος τα ονόματα των οποίων ακούστηκαν επανειλημμένα στη σεναριολογία.
Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, ο Μπάιντεν εξέφρασε την ελπίδα ότι οι Δημοκρατικοί θα ανακτήσουν την πλειοψηφία στη Γερουσία, την οποία είχαν απολέσει το 2014. Η αντιπολίτευση ελέγχει τη Βουλή των Αντιπροσώπων, αλλά η Γερουσία παραμένει στα χέρια των Ρεπουμπλικάνων.
Τον Νοέμβριο, όπως κάθε δύο χρόνια, ανανεώνεται η σύνθεση όλης της Βουλής των Αντιπροσώπων, με τους Δημοκρατικούς να αναμένεται να διατηρήσουν την πλειοψηφία τους. Η Γερουσία θεωρείται όμως διεκδικούμενη. Δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα τη χάσουν εάν ο πρόεδρος Τραμπ, το μεγάλο όνομα του κόμματος, δεν τα πάει καλά.
Οι δημοσκοπήσεις σε εθνικό επίπεδο και σε πολιτείες-κλειδιά φέρουν τον Μπάιντεν να διατηρεί ευρύ προβάδισμα έναντι του νυν προέδρου ενόψει των εκλογών.
Άγιος Δημήτριος: Με σκυμμένο κεφάλι ο 20χρονος στο δρόμο προς το Ναυτοδικείο - Η στιγμή που φεύγει από ΓΑΔΑ
13:05
Valentina Reino στο CNN Greece: «Καλό παράδειγμα» η Αθήνα για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις
13:02
«Σφιχτή» η αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) μέχρι το 2027 λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή
12:52
Κινητοποιήσεις ανθρακωρύχων στην Τουρκία - Σοβαρά επεισόδια με δακρυγόνα στην Άγκυρα (vids)
12:48