Από τη Γερμανία στο Βέλγιο η έδρα της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ
Ανανεώθηκε:
Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα μεταφέρουν την έδρα της Ευρωπαϊκής Διοίκησής τους από τη Στουτγκάρδη της Γερμανίας στο Βέλγιο, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου τους για τη μετακίνηση περίπου 12.000 στρατιωτών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κατ’ εντολή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Ο επικεφαλής του Πενταγώνου Μαρκ Έσπερ είπε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον θα αποσύρει συνολικά 11.900 στρατιώτες από τη Γερμανία και θα μεταφέρει ένα μεγάλο μέρος αυτής της δύναμης στο Βέλγιο και στην Ιταλία.
Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν επίσης να αναδιατάξουν δυνάμεις τους στην Πολωνία και στις χώρες της Βαλτικής, εφόσον καταλήξουν σε συμφωνία με τις κυβερνήσεις των χωρών αυτών για το καθεστώς τους, πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ουάσινγκτον.
Τον περασμένο μήνα ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να περιορίσει σε 25.000 τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτών που σταθμεύουν στη Γερμανία, κατηγορώντας το Βερολίνο ότι δεν τηρεί τον στόχο που έχει θέσει το ΝΑΤΟ για τις αμυντικές δαπάνες και ότι εκμεταλλεύεται τις ΗΠΑ σε εμπορικά θέματα.
Ο Έσπερ είπε ότι οι πρώτες μετακινήσεις στρατιωτών από τη Γερμανία προς άλλες χώρες ενδέχεται να γίνουν εντός των επόμενων εβδομάδων. Αυτή η επιχείρηση αναδιάταξης των αμερικανικών δυνάμεων είναι πιθανόν να κοστίσει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια, παραδέχτηκε.
SPONSORED
Πανελλήνιες 2026: Αυτά είναι τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας στα ΕΠΑΛ
10:15
Πανελλήνιες 2026: Αυτά είναι τα θέματα στην Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ στα ΕΠΑΛ
10:13
ΗΠΑ: Βετεράνος κράτησε ομήρους για 15 ώρες μέσα σε τράπεζα στην Καλιφόρνια - «Τους φόρεσε εκρηκτικά»
10:10
Πανελλήνιες 2026: Αυτά είναι τα θέματα στα Δίκτυα Υπολογιστών στα ΕΠΑΛ
10:10