ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη Βρετανία - Νέα μέτρα για τους ταξιδιώτες

Κορωνοϊός: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη Βρετανία - Νέα μέτρα για τους ταξιδιώτες
AP Photo/Alastair Grant

Ανησυχητική άνοδο σημείωσαν την Πέμπτη τα νέα κρούσματα στη Βρετανία με τη χώρα να ανακοινώνει 846 νέες μολύνσεις Covid-19, καταγράφοντας την υψηλότερη ημερήσια αύξηση τον τελευταίο και πλέον μήνα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Τα στοιχεία που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης δείχνουν ότι το ημερήσιο σύνολο ήταν τελευταία υψηλότερο στις 28 Ιουνίου, με 901 νέα κρούσματα.

H Μεγάλη Βρετανία πέρασε σήμερα στην τέταρτη θέση της μακάβριας λίστας με τους περισσότερους νεκρούς (45.999) από τον κορωνοϊό, καθώς την ξεπέρασε το Μεξικό με έναν μόλις νεκρό περισσότερο (46.000).

Καραντίνα 14 ημερών για τους ταξιδιώτες από το Λουξεμβούργο

Παράλληλα η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι ταξιδιώτες που θα φθάνουν στη Βρετανία από το Λουξεμβούργο θα πρέπει να μπαίνουν μόνοι τους σε καραντίνα για 14 ημέρες, απηχώντας μια απόφαση που είχε λάβει νωρίτερα σήμερα η αποκεντρωμένη κυβέρνηση της Σκωτίας.

«Στοιχεία του Κοινού Κέντρου Βιοασφάλειας και Δημόσιας Υγείας δείχνουν σημαντική αλλαγή και στο επίπεδο και στον ρυθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στο Λουξεμβούργο, ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών.

Οι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν σε όλη τη χώρα και θα τεθούν σε ισχύ από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ