ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ινδία: Στην τρίτη θέση της παγκόσμιας λίστας μετά το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων

Κορωνοϊός - Ινδία: Στην τρίτη θέση της παγκόσμιας λίστας μετά το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων
AP Photo/Manish Swarup

Η Ινδία κατέγραψε 55.078 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανήλθε σε 1,64 εκατομμύρια, την ώρα που η κυβέρνηση χαλαρώνει περαιτέρω τα περιοριστικά μέτρα σε μια προσπάθεια αναζωογόνησης της οικονομίας.

Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 779 σε 35.747, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας και Οικογενειακής Πρόνοιας στην ιστοσελίδα του.

Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδιάζει να αυξήσει μεσοπρόθεσμα την ικανότητα διενέργειας διαγνωστικών τεστ της χώρας σε ένα εκατομμύριο ημερησίως από 600.000 που είναι σήμερα.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα το άνοιγμα των στούντιο γιόγκα και των γυμναστηρίων και ήρε τους περιορισμούς στις μεταφορές ανθρώπων και αγαθών.

Η Ινδία βρίσκεται τώρα στην τρίτη θέση ως προς τον αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έπειτα από τις ΗΠΑ και την Βραζιλία.

Την Πέμπτη η Ινδία κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων

Πάνω από 50.000 νέα κρούσματα για πρώτη φορά, κατέγραψε την Πέμπτη, λόγω της αύξησης των μολύνσεων στις μη αστικές περιοχές σε μια περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση χαλαρώνει περαιτέρω τους περιορισμούς στις μετακινήσεις και το εμπόριο.

Οι μεγάλες πόλεις, όπως το Νέο Δελχί και το Μουμπάι, καταγράφουν επιβράδυνση στον αριθμό των κρουσμάτων, τα περιστατικά στις αγροτικές περιοχές συνεχίζουν να αυξάνονται με αλματώδεις ρυθμούς, προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία στους ειδικούς που φοβούνται ότι το αδύναμο υγειονομικό σύστημα δεν θα καταφέρει να αντεπεξέλθει.

Η Ινδία έχει τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία. Έχει περίπου 20 φορές μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων από την Κίνα, η οποία έχει ανάλογο μέγεθος πληθυσμού και η όποια είναι η χώρα όπου καταγράφηκε για πρώτη φορά ο ιός στα τέλη του περασμένου έτους.

Παράλληλα το Νέο Δελχί ανακοίνωσε την τρίτη φάση χαλάρωσης των περιορισμών που επιβλήθηκαν προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού. Από την 1η Αυγούστου αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ, ενώ θα επιτραπεί η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων. Κλειστά θα παραμείνουν σχολεία, κινηματογράφοι και μπαρ.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ