ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Ανησυχία στην Πολωνία - Αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων για τρίτη μέρα

Κορωνοϊός: Ανησυχία στην Πολωνία - Αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων για τρίτη μέρα
AP Photo/Czarek Sokolowski

Η Πολωνία κατέγραψε σήμερα αριθμό - ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σε ημερήσια βάση για τρίτη συναπτή ημέρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, καταγράφηκαν 658 νέα κρούσματα, εκ των οποίων περισσότερα από 200 στην Σιλεσία, την περιοχή όπου βρίσκονται ορυχεία στη νότια Πολωνία και όπου υπάρχει έξαρση κρουσμάτων μεταξύ των μεταλλωρύχων.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ακόμη πέντε θανάτους.

Η χώρα έχει καταγράψει συνολικά 46.346 κρούσματα και 1.721 θανάτους από την COVID-19.

Ο πρωθυπουργός αυτή την εβδομάδα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του ιού εάν επιδεινωθεί η κατάσταση.

Ο υπουργός Υγείας Λούκας Σουμόφσκι δήλωσε σήμερα ότι περιορισμοί πιθανόν να επιβληθούν στους γάμους, οι οποίοι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν γίνει εστίες μόλυνσης.

«Σκεφτόμαστε να επιβάλουμε, στις περιοχές με τα υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων, περιορισμούς που θα προβλέπουν μικρότερο επιτρεπόμενο αριθμό προσκεκλημένων στους γάμους ή να καταγράφονται οι γάμοι ώστε να είναι εφικτός ο μεγαλύτερος έλεγχος», είπε ο υπουργός στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό RMF24.

Η Πολωνία επιτρέπει προς το παρόν την παρουσία 150 ανθρώπων σε έναν γάμο.

Η υγειονομική υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των μεταλλωρύχων είναι αποτέλεσμα της χαλάρωσης των περιορισμών και των εργασιακών συνθηκών στα ορυχεία, στα οποία είναι δύσκολο να επιβληθούν κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ