ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Στο νοσοκομείο ο υπ. Εσωτερικών της Ινδίας - Πάνω από 1,7 εκατ. τα κρούσματα

Κορωνοϊός: Στο νοσοκομείο ο υπ. Εσωτερικών της Ινδίας - Πάνω από 1,7 εκατ. τα κρούσματα
O Αμίτ Σαχ (δεξιά) δίπλα στον Ινδό πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι. AP Photo/Manish Swarup

Ξεπέρασαν το 1,7 εκατομμύριο τα κρούσματα στην Ινδία, ένα εκ των οποίων και ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας. 

Ο Αμίτ Σαχ ανακοίνωσε σήμερα ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και εισήχθη στο νοσοκομείο.

Στενός σύμβουλος του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι και ένας από τους πιο ισχυρούς πολιτικούς, ο Αμίτ Σαχ, ηγείται ενός σημαντικού υπουργείου που έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή της διαχείρισης της πανδημίας στη χώρα.

«Ζητώ από όλους εσάς που ήρθατε σε επαφή μαζί μου τις τελευταίες ημέρες να απομονωθείτε και να κάνετε τεστ», ανέφερε στο Twitter.

Ο αριθμός των κρουσμάτων της COVID-19 στην Ινδία ξεπέρασε σήμερα το όριο του 1,7 εκατ., φθάνοντας τα 1.750.723, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Τις τέσσερις τελευταίες ημέρες έχουν εντοπιστεί πάνω από 200.000 νέα κρούσματα σε όλη την Ινδία. Η Κυριακή είναι η τέταρτη ημέρα κατά σειρά που πάνω από 50.000 νέα περιστατικά προστίθενται στον συνολικό απολογισμό της COVID-19.

Πάνω από 37.000 νεκροί

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι 853 θάνατοι λόγω της COVID-19 -καθώς και 54.735 νέα κρούσματα- καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε όλη τη χώρα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 37.364.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου, έως τώρα 1.145.629 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία καθώς βελτιώθηκε η κατάσταση της υγείας τους. «Ο αριθμός των ενεργών περιστατικών αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι 567.730», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ