Τζουζέπε Κόντε: Δεν μπορούμε να δεχθούμε παράνομες εισόδους μεταναστών στη χώρα
Ανανεώθηκε:
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε σήμερα στο μεταναστευτικό και στην κρίση του κορωνοϊού.
«Δεν μπορούμε να δεχθούμε παράνομες εισόδους μεταναστών στην χώρα και ούτε να ακυρωθούν οι θυσίες που έκανε η χώρα κατά την κρίση του κορωνοϊού», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «οι επαναπατρισμοί παράτυπων μεταναστών πρέπει να εντατικοποιηθούν».
Με ιδιαίτερη αναφορά στην αύξηση των αφίξεων στο μικρό νησί της Λαμπεντούζα, κυρίως από την Τυνησία, ο Τζ. Κόντε υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να εισέρχεται, κανείς, στην Ιταλία με αυτό τον τρόπο» και ούτε μπορεί, η διεθνής κοινότητα, να εκτεθεί σε νέους κινδύνους που δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν».
«Υπάρχουν μετανάστες που προσπαθούν να αποφύγουν την υγειονομική παρακολούθηση. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε, πρέπει να είμαστε σκληροί και άκαμπτοι», συμπλήρωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.
Τέλος, κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να ζητά τον σεβασμό των βασικών μέτρων πρόληψης της μετάδοσης του κορωνοϊού.
Τραμπ: Είπα στον Νετανιάχου να σταματήσει τις επιθέσεις σε ενεργειακούς στόχους και δεν θα το κάνει
18:21
Ανδρουλάκης: Βίντεο στο TikTok από την προσύνοδο του PES στις Βρυξέλλες
18:14
Τραμπ για Ιράν: Έπρεπε να κάνω αυτή τη μικρή «εκδρομή» - «Δεν στέλνω στρατεύματα πουθενά»
18:08
Μηταράκης: Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να εργαλειοποιεί την κρίση σε βάρος των πολιτών
18:06