ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: H Cyprus Airways αναστέλλει τις πτήσεις της προς Θεσσαλονίκη και Σκιάθο

Κύπρος: H Cyprus Airways αναστέλλει τις πτήσεις της προς Θεσσαλονίκη και Σκιάθο
AP Photo / Petros Karadjias

Η Cyprus Airways αποφάσισε τη Δευτέρα να προχωρήσει σε αναστολή των πτήσεών της προς τη Θεσσαλονίκη και τη Σκιάθο από την Τρίτη 18 Αυγούστου.

Σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι θα μειωθεί επίσης η συχνότητα των πτήσεων προς Αθήνα και Ηράκλειο λόγω της διαφοροποίησης της επιδημιολογικής εικόνας και την υποβάθμιση της Ελλάδας στην κατηγορία Β’.

Παράλληλα, η εταιρεία ενημερώνει τους επιβάτες που επηρεάζονται ως προς τους τρόπους επικοινωνίας τους μ’ αυτή.

Τέλος, η Cyprus Airways τονίζει ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται ακολουθώντας τις οδηγίες του ΠΟΥ και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας.

Μόνο με αρνητικό τεστ θα μπορούν να ταξιδεύουν Έλληνες στην Κύπρο

Την ίδια στιγμή, προβληματισμός επικρατεί στην Κύπρο εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίστηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο στη Μεγαλόνησο και ήδη με απόφαση του κυπριακού υπουργείου Υγείας αποφασίστηκε η κατάταξη της Ελλάδας στην ταξιδιωτική κατηγορία Β – από την κατηγορία Α που ήταν μέχρι σήμερα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, πέραν των αυξημένων ελέγχων που διενεργούνται σε πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, αυξάνονται από σήμερα μέχρι και τις 6 Αυγούστου οι δειγματοληπτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι σε επιβάτες πτήσεων από την Ελλάδα.

Παράλληλα, τονίζεται πως οι Κύπριοι πολίτες και μέλη της οικογένειάς τους και οι νόμιμα διαμένοντες στην Κύπρο έχουν την επιλογή να πραγματοποιήσουν τη μοριακή εξέταση κατά την άφιξή τους στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Το κόστος της εξέτασης καλύπτεται από τους ίδιους τους ταξιδιώτες.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους επιβάτες, οφείλουν να προβούν σε εργαστηριακό έλεγχο κατά τις τελευταίες τουλάχιστον 72 ώρες προ της αναχώρησης και να έχουν πιστοποιητικό, που να αποδεικνύει αρνητική εξέταση PCR για τον ιό, όπως ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες από χώρες της κατηγορίας Β.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με το κυπριακό υπουργείο Υγείας, απαιτείται από όλους τους επιβάτες, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, να υποβάλουν αίτηση για το CyprusFlightPass (https://cyprusflightpass.gov.cy/) εντός 24 ωρών πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ