ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Αυστρία: Σε τεστ για Covid-19 θα υποβληθεί ο καγκελάριος Κουρτς

Κορωνοϊός - Αυστρία: Σε τεστ για Covid-19 θα υποβληθεί ο καγκελάριος Κουρτς
AP Photo / Ronald Zak

Ως «μεμονωμένο γεγονός» αξιολογείται, τουλάχιστον προς το παρόν, η μία περίπτωση κορωνοϊού στην ομοσπονδιακή καγκελαρία στη Βιέννη, της οποίας οι υπηρεσίες λειτούργησαν εκ νέου σήμερα, ωστόσο με κάποιους περιορισμούς, καθώς σήμερα εργάστηκαν μόνον εκείνοι οι υπάλληλοι οι οποίοι δεν βρίσκονταν στα γραφεία τους την περασμένη εβδομάδα.

Το υπόλοιπο προσωπικό συνεχίζει να εργάζεται από το σπίτι προς το παρόν, παρόλο που τα τεστ ήταν όλα αρνητικά και μόνον τα δύο πρόσωπα που μοιράστηκαν το γραφείο με τον μολυσμένο συνεργάτη, βρίσκονται στην καραντίνα.

Ο ίδιος ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς δεν θα βρεθεί μέσα στις επόμενες δύο έως τρεις ημέρες στην καγκελαρία και μεθαύριο, Τετάρτη, πρόκειται να υποβληθεί - όπως και οι υπόλοιποι απασχολούμενοι εκεί - σε ένα ακόμη τεστ για κορονοϊό.

Ο συνεργάτης της καγκελαρίας, ο οποίος, έπειτα από την εμφάνιση συμπτωμάτων, είχε υποβληθεί σε ιδιωτικό τεστ με θετική έκβαση, δεν έχει να κάνει με τον Αυστριακό καγκελάριο, καθώς εκτελεί κυρίως γραμματειακή εργασία, όπως δεν έχει να κάνει και με τις δύο υπουργούς της καγκελαρίας, Καρολίνε Έντσταντλερ και Σουζάνε Ράαμπ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα τρέχοντα στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, μικρή αύξηση, κατά 20 νέες περιπτώσεις μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο εμφανίζει ο αριθμός των νοσηλευόμενων με κορωνοϊό σε νοσοκομεία, που ανέρχονταν σήμερα στις 16:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας) σε 113, και απ' αυτούς οι 21 βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες ημέρες κατά τις οποίες η αύξηση των κρουσμάτων ήταν τριψήφια- έχοντας μάλιστα πλησιάσει και τα 200- τις τελευταίες 24 ώρες ήταν μόνο διψήφια, και συγκεκριμένα 77 νέα κρούσματα.

Συνολικά έχουν καταγραφεί έως σήμερα 21.333 επιβεβαιωμένα κρούσματα νέου κορονοϊού στην Αυστρία, οι θάνατοι έχουν φτάσει τους 700 και έχουν διενεργηθεί 910.437 διαγνωστικά τεστ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ