ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Αυστηρό μήνυμα Σταϊνμάιερ: Δείξτε υπευθυνότητα απέναντι στην πανδημία

Κορωνοϊός - Αυστηρό μήνυμα Σταϊνμάιερ: Δείξτε υπευθυνότητα απέναντι στην πανδημία
AP Photo / Jens Mayer

Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, ώστε οι πολίτες να μην ενεργούν απερίσκεπτα λόγω του αυξανόμενου αριθμού λοιμώξεων του κορωνοϊού στη Γερμανία.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Γερμανός πρόεδρος κάλεσε τους πολίτες «να συνεχίσουν να ενεργούν υπεύθυνα για να αποτρέψουν ένα δεύτερο «lockdown».

«Εάν δεν είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί τώρα, θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία πολλών ανθρώπων και πέραν τούτου την ανάκαμψη της οικονομίας, του πολιτισμού και της κοινωνίας στο σύνολό της», όπως είπε.

Συγκεκριμένα, ο Σταϊνμάιερ τόνισε την «ανάγκη να τηρούνται οι αποστάσεις, να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και να φορούν όλοι μάσκα προστασίας στο στόμα και τη μύτη όπου αυτό συνιστάται. Επίσης, οι πολίτες θα πρέπει να επωφεληθούν από τις δυνατότητες να κάνουν τέστ. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, ακόμα κι αν είναι δύσκολο. Η ανευθυνότητα μερικών ανθρώπων αποτελεί κίνδυνο για όλους», τόνισε.

«Η καλοκαιρινή διάθεση μας κάνει καλό σε όλους μας, αλλά δεν πρέπει να μας οδηγήσει στο να είμαστε απρόσεκτοι στην καταπολέμηση της πανδημίας. Αυτήν τη στιγμή μπορούμε να δούμε πόσο αβέβαιη και ασταθής είναι η κατάσταση. Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, δεν έχει ξεπεραστεί, το αντίθετο, βρισκόμαστε ακριβώς στη μέση της. Επιπλέον, ο αριθμός των λοιμώξεων στη Γερμανία αυξήθηκε ξανά στο μεταξύ. Είναι σαφές ότι μια ακόμα φάση στασιμότητας θα μας έπληττε ακόμα πιο σκληρά», κατέληξε ο Σταϊνμάιερ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ