ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη στη Βηρυτό: Η Τουρκία προσφέρεται να φτιάξει νοσοκομείο εκστρατείας

Έκρηξη στη Βηρυτό: Η Τουρκία προσφέρεται να φτιάξει νοσοκομείο εκστρατείας
AP Photo/Hassan Ammar

Μεταξύ των χωρών που έσπευσαν να συνδράμουν στο Λίβανο μετά τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 100 ανθρώπους και τραυμάτισε σχεδόν 4.000 περιλαμβάνεται η Τουρκία

Το τουρκικό Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας (IHH) είναι μεταξύ αυτών που αναζητούν επιζώντες, ενώ η Άγκυρα έχει προσφερθεί να κατασκευάσει ένα νοσοκομείο εκστρατείας και να βοηθήσει με όποιον τρόπο χρειαστεί, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Αγκυρα προσέφερε τη βοήθειά της και περιμένει απάντηση. «Μεταφέραμε την προσφορά μας για βοήθεια» συμπεριλαμβανομένης της άμεσης εγκατάστασης νοσοκομείου (εκστρατείας) και «αναμένουμε την απάντηση της λιβανέζικης πλευράς», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Reuters.

Η χθεσινή έκρηξη σε αποθηκευτικούς χώρους στο λιμάνι όπου υπήρχαν ιδιαίτερα επικίνδυνες εκρηκτικές ύλες ήταν η ισχυρότερη που έχει σημειωθεί ποτέ στη Βηρυτό και χώρες, όπως οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, και η Τουρκία, έχουν προσφέρει τη βοήθειά τους.

Τα μέλη του IHH έσκαβαν στα χαλάσματα προκειμένου να βρουν επιζώντες και για να ανασύρουν νεκρούς, ενώ το ανθρωπιστικό ίδρυμα οργάνωσε και συσσίτιο σε προσφυγικό καταυλισμό Παλαιστινίων για να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη, δήλωσε από την Κωνσταντινούπολη ο Μουσταφά Οζμπέκ, αξιωματούχος της οργάνωσης

«Παρέχουμε βοήθεια με ένα ασθενοφόρο για να μεταφέρουμε ασθενείς. Μπορεί να προσφέρουμε βοήθεια ανάλογα με τις ανάγκες του νοσοκομείου», δήλωσε ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ