ΚΟΣΜΟΣ

Προειδοποιεί η Αυστραλία για τρομοκρατικές επιθέσεις σε Ινδονησία και Μαλαισία

Προειδοποιεί η Αυστραλία για τρομοκρατικές επιθέσεις σε Ινδονησία και Μαλαισία
Για τρομοκρατικές επιθέσεις σε Ινδονησία και Μαλαισία προειδοποιεί η Αυστραλία Reuters

Η Αυστραλία προειδοποίησε σήμερα για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ινδονησία.

Η προειδοποίηση αυτή, ακολουθεί παρόμοια προειδοποίηση για την πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ, ενώ οι δύο προειδοποιήσεις αποτελούν ενδείξεις του σοβαρού προβληματισμού που υπάρχει για την κλιμάκωση της δράσης τρομοκρατικών ομάδων στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας.

“Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι οι τρομοκράτες είναι ενδεχόμενο να έχουν προχωρήσει αρκετά στην προετοιμασία επιθέσεων στην Ινδονησία,” γράφει συμβουλευτικός ταξιδιωτικός οργανισμός, σε κυβερνητική σελίδα της Αυστραλίας

Ωστόσο, το υπουργείο Εξωτερικών και Εμπορίου της Αυστραλίας, δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα για τη δημοσιοποίηση περισσότερων λεπτομερειών.

Η Αυστραλία προχώρησε στη δημοσιοποίηση παρόμοιας ανακοίνωσης την Κυριακή, σχετικά με το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων, τόσο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ, όσο και σε περιοχές γύρω από αυτή. Οι διπλωματικές αντιπροσωπείες της Βρετανίας, της Νέας Ζηλανδίας του Καναδά, αλλά και άλλων χωρών στη Μαλαισία, εξέδωσαν προειδοποιήσεις προκειμένου οι πολίτες τους, ν' αποφύγουν να ταξιδέψουν στους νησιωτικούς τουριστικούς προορισμούς της ασιατικής χώρας.

Οι αρχές της Μαλαισίας έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, μετά τις πρόσφατες επιθέσεις που έγιναν στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, Τζακάρτα, με συνέπεια το θάνατο 8 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων και των 4 τρομοκρατών. Την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές, ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η Αυστραλία συνήθως τοποθετεί την Ινδονησία στη δεύτερη χαμηλότερη βαθμίδα προειδοποίησης, από τις τέσσερις βαθμίδες συναγερμού που διαθέτει, συστήνοντας στους πολίτες της, που την επισκέπτονται “να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί.”

Η Ινδονησία από την πλευρά της, έχει προχωρήσει στην υλοποίηση συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων κατά υπόπτων για τρομοκρατική δράση, από τον Ιανουάριο, που έγιναν οι επιθέσεις στην Τζακάρτα. Εκπρόσωπος των αρχών ασφαλείας στην Ινδονησία, μετά την προειδοποίηση της Αυστραλίας, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για επικείμενη επίθεση. “Συνεργαζόμαστε συνεχώς με όλες τις υπηρεσίες, αλλά και με τους πολίτες, προκειμένου να διατηρήσουμε υψηλά επίπεδα ασφάλειας,” τόνισε ο Άγκους Ριάντο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ