ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ - Κορωνοϊός: «Ναι» από τον Τραμπ για περαιτέρω οικονομική ενίσχυση αεροπορικών εταιρειών

ΗΠΑ - Κορωνοϊός: «Ναι» από τον Τραμπ για περαιτέρω οικονομική ενίσχυση αεροπορικών εταιρειών
AP Photo/Andrew Harnik

Υπέρ της χορήγησης περαιτέρω οικονομικής βοήθειας στις αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες τάσσεται ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε χθες πως θα υποστηρίξει τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας στις αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την υποστήριξη μιας ομάδας Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας.

Οι γερουσιαστές υποστηρίζουν τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εταιρίες που έχουν υποστεί καταστροφικό πλήγμα από την πανδημία COVID-19.

«Δε θέλουμε να χάσουμε τις αεροπορικές μας εταιρίες. Έτσι, αν το κοιτάνε αυτό, είτε είναι Ρεπουμπλικάνοι, είτε Δημοκρατικοί, θα το υποστηρίξω σίγουρα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, στη διάρκεια ενημέρωσης στο Λευκό Οίκο.

Συνεχίζει να «σαρώνει» τις ΗΠΑ ο κορωνοϊός – 1.262 νέοι θάνατοι

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 24 ωρών 1.262 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς μέχρι χθες Τετάρτη στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Πέμπτη ώρα Ελλάδας).

Ο ημερήσιος απολογισμός αυτός, παρόμοιος με εκείνον της προηγουμένης, αυξάνει σε σχεδόν 158.000 το σύνολο των νεκρών που θρηνεί η ισχυρότερη οικονομική δύναμη του κόσμου από την έναρξη της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, που έκανε την εμφάνισή του τον Δεκέμβριο στην Κίνα.

Τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν επίσης 53.158 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να ανέρχεται πλέον σε 4,82 εκατομμύρια, κατά τα δεδομένα της σχολής ιατρικής αυτής με έδρα τη Βαλτιμόρη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ