ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη στη Βηρυτό: Εντοπίστηκε στη Λεμεσό ο Ρώσος πρώην ιδιοκτήτης του Rhosus

Έκρηξη στη Βηρυτό: Εντοπίστηκε στη Λεμεσό ο Ρώσος πρώην ιδιοκτήτης του Rhosus
(AP Photo/Thibault Camus, Pool)

Εντοπίστηκε από την αστυνομία στη Λεμεσό και κατέθεσε ο Ρώσος πρώην ιδιοκτήτης της ναυτιλιακής εταιρείας, η οποία είναι διαχειρίστρια του πλοίου που μετέφερε τους 2,700 τόνους νιτρικού αμμωνίου στο Λίβανο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην offsite.com.cy o εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου, το απόγευμα στάλθηκε μέσω της Ίντερπολ, αίτημα από τις Αρχές του Λιβάνου, ώστε να εντοπιστεί ο Ρώσος πρώην ιδιοκτήτης που ζει στην Κύπρο και να απαντήσει σε συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο που αφορά το φορτίο.

Η Αστυνομία, μετά το αίτημα του Λιβάνου, εντόπισε άμεσα το Ρώσο πρώην ιδιοκτήτη ο οποίος απάντησε στις ερωτήσεις, με τις απαντήσεις του να αποστέλλονται άμεσα στις Αρχές του Λιβάνου.

Νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Εσωτερικών Κύπρου διέψευσε την πληροφορία ότι ο ιδιοκτήτης του πλοίου Rhosus είναι κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου.

Σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του υπουργείου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, με την πρέσβειρα του Λιβάνου στην Κύπρο, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για την τραγωδία στην γειτονική χώρα και την ετοιμότητα του Υπουργείου να παραχωρήσει την όποια διευκόλυνση κριθεί αναγκαία, ενώ προχωρά σε διευκρινίσεις σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες που είδαν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας.

«Σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία με την πρέσβειρα του Λιβάνου στη Κύπρο ο Υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για την τραγωδία στην γειτονική χώρα και την ετοιμότητα του Υπουργείου να παραχωρήσει την όποια διευκόλυνση κριθεί αναγκαία για το ενδεχόμενο μεταφοράς ατόμων που ενδεχόμενα χρήζουν ιατρικής ή άλλης βοήθειας προς την χώρα μας. Περαιτέρω το Υπουργείο Εσωτερικών θα ήθελε να διαψεύσει σημερινά δημοσιεύματα και πληροφορίες στον ημερήσιο Τύπο που φέρουν τον ιδιοκτήτη του πλοίου Rhosus, που μετέφερε τους 2.750 τόνους νιτρικής αμμωνίας ότι είναι κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου», τονίζεται χαρακτηριστικά στην εν λόγω δημοσίευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ