ΚΟΣΜΟΣ

Λάθος συναγερμός οι προειδοποιητικές σειρήνες για πυραύλους στο Ισραήλ

Λάθος συναγερμός οι προειδοποιητικές σειρήνες για πυραύλους στο Ισραήλ
AP Photo/Ariel Schalit

Προειδοποιητικές σειρήνες συναγερμού για πυραύλους ήχησαν στο βόρειο Ισραήλ, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, το πρωί της Παρασκευής.

Το γενικό επιτελείο των ένοπλων δυνάμεων του Ισραήλ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες μέσων ενημέρωσης ότι νωρίτερα ήχησαν οι σειρήνες της αεράμυνας στο βόρειο τμήμα της χώρας, στα σύνορα με τον Λίβανο, προειδοποιώντας τους κατοίκους για πυραυλικές επιθέσεις, αλλά διαβεβαίωσε ότι επρόκειτο για λάθος.

Η ένταση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου έχει κλιμακωθεί το τελευταίο διάστημα.

Νωρίτερα σήμερα, το επιτελείο ενημέρωσε ότι αεροσκάφη έπληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας «υπόγειες εγκαταστάσεις» της Χαμάς, της παλαιστινιακής παράταξης που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για τις ρίψεις μπαλονιών με προσαρμοσμένους εμπρηστικούς μηχανισμούς.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις δυνάμεις ασφαλείας και στις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα, τα ισραηλινά πλήγματα προκάλεσαν υλικές ζημιές αλλά όχι τραυματισμούς.

Το Ισραήλ και η Χαμάς ενεπλάκησαν σε τρεις πολέμους (2008, 2012, 2014). Παρά την άτυπη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός η οποία τέθηκε σε εφαρμογή πέρυσι κατόπιν μεσολάβησης του ΟΗΕ, της Αιγύπτου και του Κατάρ, τα δύο μέρη συνεχίζουν σποραδικά τις εχθροπραξίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ