Προβληματισμένη η Ε.Ε. με την πρόταση Ορμπάν για δημοψήφισμα
Το δημοψήφισμα της Ουγγαρίας με το οποίο θα κληθεί ο λαός της χώρας να αποφασίσει αν συναινεί στις υποχρεωτικές ποσοστώσεις μετεγκατάστασης προσφύγων στο έδαφός της ή όχι, θα αφορά μόνο μελλοντικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού η Ουγγαρία έχει ήδη προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την τρέχουσα απόφαση, ξεκαθάρισε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας.
Η Ουγγαρία βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν πρότεινε χθες την διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για να διαπιστωθεί αν οι Ούγγροι δέχονται τις ποσοστώσεις, κάτι στο οποίο αντιτίθεται σθεναρά η κυβέρνηση.
Μαζί με την Σλοβακία, η Ουγγαρία προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την πλευρά της, ανακοίνωσε πως το δημοψήφισμα του Ορμπάν έρχεται σε αντίθεση με την συμφωνία της Ε.Ε. για την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.
«Αδυνατούμε να καταλάβουμε πως το δημοψήφισμα εντάσσεται στο πλαίσιο της συμφωνίας όλων των κρατών μελών, συμπεριλαμβανομένης και της Ουγγαρίας,» δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
Η ίδια αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω, λέγοντας ότι η Κομισιόν περιμένει διευκρινίσεις από την Βουδαπέστη σχετικά με την πρόταση του Ορμπάν για δημοψήφισμα. Ο Ορμπάν δεν όρισε συγκεκριμένη ημερομηνία, ούτε έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την διενέργειά του.
Δεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε από άγνωστο βλήμα στα Στενά του Ορμούζ
12:45
Ο «χάρτης» της εργασίας μετά τη συνταξιοδότηση - Πάνω από 300.000 συνταξιούχοι εργάζονται σήμερα
12:37
Νέα Ιωνία: 35χρονος επιτέθηκε σε γυναίκα οδηγό ταξί, την δάγκωσε και της έκοψε το αυτί
12:37
ΚΚΕ για ανάρτηση Μητσοτάκη: Η πολεμική εμπλοκή και η φοροληστεία φέρνει σε αδιέξοδο το λαό
12:29