ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Συγκλονιστικό βίντεο δείχνει σε αργή κίνηση τις εκρήξεις στη Βηρυτό

Λίβανος: Συγκλονιστικό βίντεο δείχνει σε αργή κίνηση τις εκρήξεις στη Βηρυτό
Video Screen-Grab

Ένα νέο βίντεο 4Κ καταγράφει σε αργή κίνηση τις φονικές εκρήξεις στην πρωτεύουσα του Λιβάνου που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 158 ανθρώπους, τραυματίζοντας περίπου 6.000 πολίτες.

Περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι στη Βηρυτό σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πρωτεύουσας, Μαρουάν Αμπούντ.

Η έκρηξη γιγαντιαίων διαστάσεων θεωρείται ότι είναι η δεύτερη πιο ισχυρή που έχει σημειωθεί μετά τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Σύμφωνα με το Σεισμολογικό Παρατηρητήριο της Ιορδανίας, η πολύ ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο λιμάνι της Βηρυτού ισοδυναμούσε με σεισμό μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Δείτε το βίντεο:

Για ανθρωπιστική κρίση στο Λίβανο μετά την καταστροφική έκρηξη προειδοποιεί ο ΟΗΕ, καθώς η χώρα είχε ήδη υποστεί μεγάλη οικονομική ύφεση πριν από την έκρηξη.

Σύμφωνα με το BBC που επικαλείται το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP), η ζημιά στο λιμάνι της Βηρυτού θα διακόψει την προμήθεια τροφίμων και θα αυξήσει τις τιμές.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει, επίσης, ότι το σύστημα υγείας υπέστη σοβαρές ζημιές, ενώ τρία νοσοκομεία δεν λειτουργούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ