ΚΟΣΜΟΣ

Φωτογραφίες από τα πολεμικά που συνοδεύουν το Oruc Reis δημοσίευσε η Τουρκία

Φωτογραφίες από τα πολεμικά που συνοδεύουν το Oruc Reis δημοσίευσε η Τουρκία
Twitter

Σε μια προπαγανδιστική κίνηση προχώρησε η Άγκυρα μέσω του λογαριασμού του υπουργείου Άμυνας στο Twitter, δημοσιεύοντας φωτογραφίες με τον Oruc Reis να πλέει στη Μεσόγειο συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία.

Όπως αναφέρει το τουρκικό υπουργείο: «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο της αποφασιστικότητάς τους να προστατεύσουν τα δικαιώματα, και τα συμφέροντά μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο στις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας».

Όπως ανέφεραν ασφαλείς πληροφορίες, το Oruc Reis «δεν έχει προβεί σε έρευνες, αν και έχει απλώσει καλώδια», καθότι η παρουσία τόσων πολεμικών πλοίων και συνοδευτικών στην περιοχή καθιστά αδύνατη τη διενέργεια ερευνών λόγω του θορύβου που προκαλείται.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ίδια πηγή, γύρω στις 19:10 το ερευνητικό σκάφος άνοιξε το σύστημα δορυφορικού εντοπισμού, γεγονός που «αποκάλυψε» το ακριβές στίγμα του.

Την ίδια στιγμή, αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι στην περιοχή βρίσκονται μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίες ανά 15 λεπτά εκπέμπουν μήνυμα ότι τα τουρκικά σκάφη βρίσκονται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο πλαίσιο της διαδικασίας «hailing».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ