Τo σούπερ μάρκετ που πουλά... ληγμένα
Το WeFood είναι το νέο σούπερ μάρκετ στην Κοπεγχάγη όπου μπορεί κανείς να βρει τιμές έως και 50% χαμηλότερες από οποιοδήποτε άλλο κατάστημα της πόλης στα τρόφιμα. Ποια είναι όμως η... ιδιαιτερότητά του;
Τα τρόφιμα είτε έχουν λήξει είτε η συσκευασία τους είναι φθαρμένη, κάτι που θα ανάγκαζε άλλα καταστήματα να τα πετάξουν.
Το εν λόγω σούπερ μάρκετ άνοιξε στις 22 Φεβρουαρίου, με κύριο στόχο να μειώσει τις τεράστιες ποσότητες των αποβλήτων τροφίμων, που ανέρχονται κάθε μέρα σε 700.000 χιλιάδες τόνους μόνο στη Δανία και σε 1,3 δισεκατομμύρια τόνους σε όλο τον κόσμο.
Το σούπερ μάρκετ ελπίζει να προσελκύσει δύο κατηγορίες ανθρώπων. Αυτούς με περιβαλλοντική συνείδηση και εκείνους που έχουν χαμηλό εισόδημα, σύμφωνα με τον Folkekirkens Nodhjaelp, τον τοπικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ανέλαβε να «τρέξει» το συγκεκριμένο πρότζεκτ.
Η υπουργός Τροφίμων, Αγροτικής και Αλιευτικής Ανάπτυξης της Δανίας, Eva Kjer Hansen επαίνεσε την προσπάθεια αυτή και χαρακτήρισε τουλάχιστον «γελοία» την σπατάλη τροφίμων που γίνεται κάθε χρόνο.
Η Δανία έχει μειώσει κατά 25% τα απόβλητα τροφίμων της την τελευταία πενταετία, με πολλά από τα σούπερ μάρκετ να πωλούν προϊόντα που λήγουν σε σύντομο χρονικό διάστημα σε πολύ χαμηλότερες από το συνηθισμένο, τιμές.
SPONSORED
Δύο επιπλέον συλλήψεις στην Αττική για τα 110 κιλά κάνναβης που εντοπίστηκαν στην Ηγουμενίτσα
14:04
Αποτελέσματα της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης 2026 και Δήλωση Μερίσματος για τη Χρήση 2025
13:57
Επισπεύδεται ο ανασχηματισμός - Προς παραμονή στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου ο Μαρινάκης
13:57
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 45χρονο για διακίνηση κοκαΐνης - Την είχε κρύψει σε πλάτη καθίσματος ΙΧ
13:52