ΗΠΑ: Την Αφροαμερικανίδα Καμάλα Χάρις ανακοίνωσε ο Μπάιντεν για αντιπρόεδρό του
Ανανεώθηκε:
Την Αφροαμερικανίδα γερουσιαστή της Καλιφόρνια, Καμάλα Χάρις, επέλεξε ο Τζο Μπάιντεν, ως αντιπρόεδρό του για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
Η απόφαση λαμβάνεται περίπου ένα χρόνο αφού η Χάρις, η οποία διεκδικούσε επίσης το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Μπάιντεν για φυλετικά ζητήματα κατά τη διάρκεια του πρώτου debate των υποψηφίων των Δημοκρατικών.
Η 55χρονη γερουσιαστής θεωρείται ως μια ενωτική επιλογή που θα μπορούσε να κινητοποιήσει την νεανική και προοδευτική βάση του κόμματος και ταυτόχρονα να προσελκύσει πιο μετριοπαθείς ψηφοφόρους.
Η Χάρις, κόρη μεταναστών από την Ινδία και τη Τζαμάικα, είναι η πρώτη Αφροαμερικανή γυναίκα που διεκδικεί την αντιπροεδρία των ΗΠΑ. Μεταξύ των άλλων υποψηφίων ήταν η κυβερνήτρια του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ, η βουλευτής Κάρεν Μπας και η πολιτική ακτιβίστρια από την Τζόρτζια Στέισι Άμπραμς. Ο Μπάιντεν θα εμφανιστεί μαζί με τη Χάρις αύριο, Τετάρτη, στο Γούλμινγκτον του Ντέλαγουερ.
Στην αμερικανική Γερουσία εξελέγη την ημέρα της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία. H μόνη μαύρη γυναίκα στη Γερουσία των ΗΠΑ, εξελέγη για πρώτη φορά το 2016 μετά τη θητεία της ως Γενική Εισαγγελέας της Καλιφόρνια και, πριν από αυτό, εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο.
Τετ α τετ Πιερρακάκη με Fatih Birol - Στην ατζέντα η ενέργεια και η κρίση στη Μέση Ανατολή
20:31
«Τα μέτρα υπέρ των επενδύσεων που ανακοίνωσε η Κούβα είναι "ανεπαρκή"», λέει ο Ρούμπιο
20:22
«Η Ουκρανία μπορεί να προμηθεύσει με 1.000 drones τους συμμάχους της κατά του Ιράν», λέει ο Ζελένσκι
20:13
Ισραηλινός ΥΠΕΞ: «Έχουμε κερδίσει τον πόλεμο εναντίον του Ιράν - Οι στόχοι παραμένουν ανεκπλήρωτοι»
20:00