ΚΟΣΜΟΣ

Μέσα στο Oruc Reis: Προπαγανδιστικό βίντεο - υπερπαραγωγή από την τουρκική κυβέρνηση

Μέσα στο Oruc Reis: Προπαγανδιστικό βίντεο - υπερπαραγωγή από την τουρκική κυβέρνηση
Screen Grab/Twitter

Ένα βίντεο – υπερπαραγωγή του Oruc Reis, του σεισμογραφικού που εξακολουθεί να κινείται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική κυβέρνηση, με προφανή στόχο την ανύψωση ηθικού.

Υιοθετώντας πανηγυρικούς τόνους, διανθισμένο με επιβλητική μουσική αλλά και επαρκώς μονταρισμένο ώστε να θυμίζει χολιγουντιανή παραγωγή, το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, παρουσιάζει νέα πλάνα μέσα από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος. Καθώς εναλλάσσονται τα πλάνα, ακούγονται δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Φυσικά δεν θα συναινέσουμε σε προσπάθεια να μας φυλακίσει στις παραλίες μας μέσω νησιών μερικών τετραγωνικών χιλιομέτρων, αγνοώντας ένα γιγάντιο κομμάτι γης 780 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, όπως η Τουρκία. Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα υποκύψει σε μία τέτοια παράλογη και αβάσιμη απαίτηση». ακούγεται να λέει ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Στην ανάρτηση που έκανε ο Φατίχ Ντονμέζ στον λογαριασμό του στο Twiter, παρουσιάζοντας το βίντεο, έγραψε: «Βήμα βήμα στη Μεσόγειο. Το Oruc Reis σκανάρει τις θάλασσές μας. Μέχρι τις 23 Αυγούστου, συνολικά 1.750 σεισμικών καλωδίων θα ποντιστούν στη Μεσόγειο για δισδιάστατη σεισμική έρευνα. Είθε η πορεία σου να είναι ανοιχτή και η ενέργειά σου να είναι υψηλή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ