ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Νορβηγία: Επαναφορά της καραντίνας για την πλειοψηφία των ταξιδιωτών

Κορωνοϊός - Νορβηγία: Επαναφορά της καραντίνας για την πλειοψηφία των ταξιδιωτών
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Martin Meissner

Η Νορβηγία επαναφέρει την καραντίνα για περισσότερους ταξιδιώτες από ξένες χώρες, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, και επανέλαβε τη σύσταση προς τους Νορβηγούς να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό εν μέσω μιας απότομης αύξησης του αριθμού των νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό.

Στη Νορβηγία, 357 άνθρωποι διαγνώστηκαν με Covid-19 την περασμένη εβδομάδα, ο υψηλότερος αριθμός από τον Απρίλιο, αλλά είναι ακόμη πολύ πιο κάτω από το ρεκόρ των 1.733 περιστατικών που διαγνώστηκαν σε διάστημα μιας μόνο εβδομάδας στα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με στοιχεία του Νορβηγικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας.

«Το κάνουμε αυτό τώρα έτσι ώστε ο καθένας το ταχύτερο δυνατό να μπορέσει να ζήσει τη ζωή του όσο πιο ελεύθερα είναι γίνεται», δήλωσε η πρωθυπουργός Έρνα Σόλμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου.

«Όλα τα ταξίδια στο εξωτερικό συνδέονται με έναν κίνδυνο μόλυνσης», δήλωσε η Σόλμπεργκ.

Η Νορβηγία ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα το σχέδιό της να ανοίξει περαιτέρω την κοινωνία και κάλεσε τους πολίτες της να αποφύγουν τα ταξίδια στο εξωτερικό εν μέσω της ταχύτερης διάδοσης του ιού.

Αν και δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Νορβηγία ανήκει στην ταξιδιωτική ζώνη Σένγκεν όπου η διέλευση γίνεται χωρίς διαβατήριο. Είχε επιβάλει ορισμένους από τους πιο αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς στην Ευρώπη στην αρχική φάση της πανδημίας προτού τους άρει σταδιακά από τον Ιούνιο.

Τώρα επαναφέρει από το Σάββατο 10ήμερη καραντίνα για όλους τους ταξιδιώτες από την Πολωνία, τη Μάλτα, την Ισλανδία, την Κύπρο και την Ολλανδία, καθώς και τις Νήσους Φερόες καθώς και από ορισμένες περιοχές της Δανίας και της Σουηδίας.

Η Νορβηγία έχει επαναφέρει ήδη παρόμοιους περιορισμούς για την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ελβετία και αρκετές άλλες χώρες και ανέστειλε ένα σχέδιο να επιτρέψει τα ταξίδια για ψυχαγωγία από ορισμένες μη ευρωπαϊκές χώρες, τα οποία είχε απαγορεύσει από τον Μάρτιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ