ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Πάνω από 1.100 θάνατοι και 53.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Πάνω από 1.100 θάνατοι και 53.000 κρούσματα σε 24 ώρες
AP Photo/Richard Vogel

Συνεχίζει να αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς ο τραγικός απολογισμός των νεκρών στις ΗΠΑ, οι οποίες κατέγραψαν χθες 1.185 θανάτους, ενώ τα τουλάχιστον 53.276 νέα κρούσματα δεν δείχνουν κανένα σημάδι εξασθένισης της νόσου που έχει πλήξει πάνω από 5,7 εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες. 

Μετά και την τελευταία καταγραφή, το σύνολο των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα στην υφήλιο φθάνει τους 167.248, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Η Καλιφόρνια, μια από τις πολιτείες που έχουν μετατραπεί σε εστίες της πανδημίας το τελευταίο διάστημα, κατέγραψε 193 θανάτους τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολο των θανάτων να ανέρχεται σε 10.999. Ακόμη, οι καλιφορνέζικες αρχές επιβεβαίωσαν τουλάχιστον 8.295 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να ανέρχονται σε 602.822 στην πολιτεία, αριθμό υψηλότερο από εκείνους αρκετών από τις χώρες που βρίσκονται ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη.

Αντιπαράθεση Τραμπ - Μπάιντεν για τις μάσκες

Την ώρα που συνεχίζουν να καταγράφονται δεκάδες χιλιάδες κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 καθημερινά, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Δημοκρατικός αντίπαλός του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου Τζο Μπάιντεν αντάλλαξαν χθες φραστικά πυρά για το εάν πρέπει ή όχι να δοθεί εντολή στους πολίτες σε επίπεδο ομοσπονδιακής κυβέρνησης να φορούν μάσκες, όπως εισηγείται ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, με τον ένοικο του Λευκού Οίκου να του προσάπτει «πολιτικαντισμό».

Κατά υπολογισμούς ινστιτούτου του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές του μήνα, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ ενδέχεται να ανέρχεται την 1η Δεκεμβρίου σε 300.000 νεκρούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ