Μεγάλη φωτιά στα τουρκικά παράλια στον Τσεσμέ: Ορατή και από τη Χίο
Μαίνεται έως και αυτή την ώρα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις 23:00 την Πέμπτη στην περιοχή του Ιλντίρ, στον Τσεσμέ, στα τουρκικά παράλια.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το politischios.gr, η πυρκαγιά είναι ορατή από το νησί της Χίου και κατακαίει θαμνώδη και δασική έκταση.
Μάλιστα, έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Στο σημείο επιχειρούν να παρέμβουν στελέχη της Πυροσβεστικής από τη Σμύρνη, με τις συνθήκες να χαρακτηρίζονται για την κατάσβεση να χαρακτηρίζονται εξαιρετικά δύσκολες.
Σύμφωνα με πληροφορίες χιλιάδες κάτοικοι έχουν εκκενώσει την περιοχή. Ο Κυβερνήτης της Περιφέρειας Ουνάλ Τσακίσι δήλωσε ότι «η επιχείρηση συνεχίζεται. Αδειάσαμε τέσσερις περιοχές για προληπτικούς λόγους. Προσπαθούμε να περιορίσουμε την φωτιά πριν κάψει σπίτια».
Χρ. Ταραντίλης (EY Ελλάδος) στο Delphi Economic Forum: Άμεσα μέτρα και εκπαίδευση για την παραπληροφόρηση από το AI»
11:20
Γιάντσης στο CNN Greece: Εμβληματικό έργο η ψηφιοποίηση της δικαιοσύνης - Το στοίχημα για την ΚτΠ
11:20
Ιαπωνία: Νεοφυής εταιρεία ζητεί να εγκριθεί μια θεραπεία για τη νεφρική ανεπάρκεια στις γάτες
11:17
Αυξάνονται οι αντιρρησίες συνείδησης στη Γερμανία - 2.656 αιτήσεις το πρώτο τρίμηνο του 2026
11:12