ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: «Επικίνδυνη ζώνη» και πάλι το Παρίσι, μετά την έξαρση κρουσμάτων

Κορωνοϊός: «Επικίνδυνη ζώνη» και πάλι το Παρίσι, μετά την έξαρση κρουσμάτων
AP Photo/Michel Euler

«Κόκκινες» ζώνες με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό είναι από σήμερα το Παρίσι και η περιφέρεια Μπους-ντι-Ρον γύρω από τη Μασσαλία στις ακτές της Μεσογείου, σύμφωνα με κυβερνητικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Το διάταγμα δίνει στις τοπικές αρχές την εξουσία να περιορίσουν την κυκλοφορία ανθρώπων και οχημάτων, να μειώσουν την πρόσβαση στα δημόσια μέσα μεταφοράς και τα αεροπορικά ταξίδια, να περιορίσουν την πρόσβαση σε δημόσια κτήρια και να κλείσουν κάποιες εγκαταστάσεις όπου υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μόλυνσης.

Το μέτρο ακολουθεί μια απότομη αύξηση των μολύνσεων από COVID-19 τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η Γαλλία ανακοίνωσε την Πέμπτη πάνω από 2.500 νέα κρούσματα COVID-19 για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, επίπεδα που καταγράφονταν στα μέσα Απριλίου, όταν η χώρα βρισκόταν σε lockdown.

Παρά την αύξηση των κρουσμάτων, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται λόγω της ασθένειας συνεχίζει να καταγράφει πτώση, έχοντας μειωθεί κάτω των 5.000 για πρώτη φορά από τα μέσα Μαρτίου, χθες Τετάρτη.

Ειδικοί λένε ότι αυτό συμβαίνει επειδή περισσότεροι νέοι μολύνονται, οι οποίοι είναι λιγότερο πιθανό να χρειαστούν νοσοκομειακή φροντίδα.

Το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται τώρα στα 209.365 ενώ ο απολογισμός των νεκρών έχει φτάσει πλέον τους 30.388.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ