ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Γερμανία: Σταθερή αύξηση των κρουσμάτων - Με μάσκες οι μαθητές στα σχολεία

Κορωνοϊός - Γερμανία: Σταθερή αύξηση των κρουσμάτων - Με μάσκες οι μαθητές στα σχολεία
AP Photo/Martin Meissner

Ακόμη έξι ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, όπου παράλληλα επιβεβαιώθηκαν άλλα 1.415 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, κατά τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης έφθασε έτσι τους 9.231 νεκρούς επί συνόλου 222.828 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με το ινστιτούτο, που είναι ειδικευμένο στα λοιμώδη νοσήματα.

Σημειώνεται ότι μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες ανοίγουν τα σχολεία σε όλα τα κρατίδια της Γερμανίας. Στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία το πρώτο κουδούνι χτύπησε χθες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμη και εν ώρα μαθήματος.

Παρά τις δύσκολες νέες συνθήκες πάντως οι περισσότεροι μαθητές εμφανίζονται ανακουφισμένοι και χαρούμενοι που μπορούν να επιστρέψουν στα θρανία τους μετά την αναγκαστική ανάπαυλα του lockdown. «Χαίρομαι που κάθομαι και πάλι δίπλα στις φίλες μου» λέει στη Deutsche Welle η 11χρονη Ρόζα Χόλτσβαρτ, προσθέτοντας βέβαια ότι θεωρεί «χαζή» τη μάσκα.

Οι μάσκες περιορίζουν τους μαθητές σε σημαντικό βαθμό, εκτιμά και ο μαθηματικός στο Γυμνάσιο Φρίντριχ-Έμπερτ της Βόννης Στέφαν Γκρότε. «Είναι μια πρόκληση για όλους τους συμμετέχοντες. Αλλά δεν βλέπω εναλλακτική. Είναι για το καλό της υγείας όλων και υπάρχουν επιστημονικές έρευνες που δείχνουν ότι το μέτρο είναι ορθό και αποτελεσματικό». Γι' αυτό και ο ίδιος δεν συμφωνεί με ενδεχόμενη χαλάρωση των μέτρων. Ο μαθηματικός έχει συνηθίσει μεν να φοράει τη μάσκα του, αλλά δυσκολεύεται να αναγνωρίσει αμέσως και τους μαθητές του, όπως λέει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ