ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η κακοκαιρία άφησε πίσω της 8 νεκρούς

ΗΠΑ: Η κακοκαιρία άφησε πίσω της 8 νεκρούς
REUTERS

Κάτοικοι και μέλη των συνεργείων διάσωσης ερευνούν εξονυχιστικά σήμερα τα συντρίμμια που άφησαν πίσω τους οι καταιγίδες οι οποίες σάρωσαν τις ΗΠΑ από τις ακτές του Κόλπου έως το Μέιν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 8 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι σε πολλές πολιτείες, γνωστοποίησαν αξιωματούχοι.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι το σύστημα κατευθύνεται στα βόρεια και τον Καναδά σήμερα. Χιονοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι αναμένεται να πλήξουν τμήμα των Απαλάχιων Ορέων, το Γκρέιτ Λέικς και τη Νέα Αγγλία.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν χθες τη Νότια και Βόρεια Καρολίνα και τη Βιρτζίνια με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους, το χαλάζι και τις σφοδρές βροχοπτώσεις, την ώρα που προειδοποιήσεις για πλημμύρες εκδόθηκαν από το Μέριλαντ έως το Μέιν.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκαν επίσης χθες 19 προειδοποιήσεις για ανεμοστρόβιλους στη Βιρτζίνια, τη Βόρεια Καρολίνα και την Φλόριντα.

Σύμφωνα με τις αρχές, τουλάχιστον 40 άνθρωποι στη Βιρτζίνια τραυματίστηκαν. Τουλάχιστον 64 σπίτια ή επιχειρήσεις καταστράφηκαν ολοσχερώς και 180 υπέστησαν ζημιές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ