ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα εξετάσει το ενδεχόμενο απονομής χάριτος στον Έντουαρντ Σνόουντεν
Ανανεώθηκε:
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τόνισε το Σάββατο πως θα "ρίξει μια ματιά" στο ενδεχόμενο απονομής χάριτος στον Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην υπαλλήλου των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ που κατηγορείται για κατασκοπεία.
"Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά και άλλοι πιστεύουν ότι έκανε κάποια άσχημα πράγματα", δήλωσε ο πρόεδρος, όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξη Τύπου στο Νιου Τζέρσεϋ σχετικά με τη δυνατότητα να αποδοθεί χάρη στον Σνόουντεν. "Θα το κοιτάξω πολύ σοβαρά", πρόσθεσε.
Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, που συχνά θεωρείται ότι έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, είναι πρώην υπάλληλος της CIA και πρώην εργαζόμενος της υπηρεσίας πληροφοριών NSA που αυτοεξορίστηκε στη Ρωσία όταν το 2013 κατήγγειλε τη μαζική παρακολούθηση των επικοινωνιών και του Διαδικτύου από τις υπηρεσίες αυτές στη χώρα του.
Ο πρώην ειδικός στους υπολογιστές διώκεται ποινικά στις Ηνωμένες Πολιτείες για κατασκοπεία και κλοπή κρατικών μυστικών. Αντιμετωπίζει φυλάκιση έως και 30 χρόνια.
Κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας του 2016, ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τον Σνόουντεν «τελείως προδότη» και υποσχέθηκε να του «φερθεί με σκληρότητα» εάν εκλεγεί.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο Απρίλιο ο Σνοόυντεν κατέθεσε τα έγγραφα που απαιτούνται για την παράταση της άδειας παραμονής του στη Ρωσία για τρία επιπλέον χρόνια.
Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχει τεθεί θέμα να αποκτήσει ρωσική υπηκοότητα ο Σνόουντεν.
Φιάλη υγραερίου βρέθηκε κάτω από το αντίγραφο του αγάλματος του Δαυίδ στην Φλωρεντία
12:27
Στη Βουλή το προσχέδιο του Προϋπολογισμού: Προβλέπει ανάπτυξη 2,3%, πληθωρισμό 2,6% και ανεργία 7,9%
12:22
«Βιβλική καταστροφή» στην Κρήτη: Τεράστιες ζημιές σε υποδομές και καλλιέργειες-Ξεκίνησαν οι αυτοψίες
12:21
Τι γνωρίζουμε για τον θάνατο ερευνήτριας από πανώλη στη Ρωσιά - Σε καραντίνα σχεδόν 200 άτομα
12:08