ΚΟΣΜΟΣ

Σπάνια γεννητούρια: Δύο κόκκινα πάντα τα νέα μέλη ζωολογικού κήπου στην Πενσιλβάνια

Σπάνια γεννητούρια: Δύο κόκκινα πάντα τα νέα μέλη ζωολογικού κήπου στην Πενσιλβάνια
CNNi

Δύο νέες αξιολάτρευτες προσθήκες έκανε ένας ζωολογικός κήπος στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ καθώς υποδέχτηκε δύο μικρά κουτάβια κόκκινα πάντα.

Πρόκειται ένα θηλυκό και ένα αρσενικό, τα οποία γεννήθηκαν στις 8 Ιουλίου και είναι τώρα πέντε εβδομάδων, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Erie Zoo στο Facebook.

Τα μωρά, τα οποία δεν έχουν ακόμη αποκτήσει όνομα, γεννήθηκαν από τα ενήλικα κόκκινα πάντα του ζωολογικού κήπου, Pumori και Delilah. Είναι τα πρώτα τους παιδιά.

«Ο Pumori είναι εξαιρετικά πολύτιμος γενετικά για τη διάσωση των κόκκινων πάντα που κινδυνεύουν σοβαρά, οπότε πρόκειται για μια πραγματικά, πραγματικά συναρπαστική εξέλιξη για τον κόσμο της επιβίωσης των ειδών και των πάντα», δήλωσε η εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου.

Ο Δρ P.J. Palumbo, κτηνίατρος στο ζωολογικό κήπο Erie, φροντίζει τα πάντα από τη στιγμή που γεννήθηκαν και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να είναι περίπου τεσσάρων μηνών.

Τα μωρά πρέπει να τρέφονται κάθε τέσσερις ώρες και με ειδική φροντίδα από τον Palumbo καθώς είναι πολύ δύσκολη η διαδικασία φυσικής απόκτησης βάρους.

«Τα πάνε πολύ καλά», δήλωσε η εκπρόσωπος στο βίντεο, δίνοντας στους θεατές μια ματιά στα μωρά. «Μόλις άνοιξαν τα μάτια τους την τελευταία εβδομάδα».

Τα μωρά, τα οποία είναι σήμερα καφέ και θα αναπτύξουν αργά ένα κόκκινο χρώμα με την πάροδο του χρόνου, δεν είναι ακόμη διαθέσιμα στο κοινό.

Pennsylvania zoo welcomes two critically endangered red panda cubs, by Alaa Elassar, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ