Γαλλιά: Διασώθηκαν δεκάδες μετανάστες στη Μάγχη
Ανανεώθηκε:
Το γαλλικό λιμενικό διέσωσε το Σάββατο 31 μετανάστες, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά και ένα βρέφος, που προσπαθούσαν να διαπλεύσουν τη Μάγχη με μικρές βάρκες για να φτάσουν στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσαν οι λιμενικές αρχές.
Γύρω στις 6 το πρωί, ένα σκάφος του λιμενικού που εκτελούσε περιπολία εντόπισε δύο ανθρώπους που επέβαιναν σε ένα βαρκάκι και διέτρεχαν κίνδυνο κοντά στο Πα-ντε-Καλέ και τους διέσωσε.
Λίγο αργότερα, ένα φεριμπότ διέσωσε άλλους έξι μετανάστες, μεταξύ των οποίων και έναν που ήταν τραυματισμένος, κοντά στο Καλαί. Και οι έξι μεταφέρθηκαν στην ξηρά με πλοιάριο της εθνικής εταιρείας θαλάσσιας διάσωσης SNSM.
Μερικές ώρες αργότερα, ένα εμπορικό πλοίο και ένα αλιευτικό ανέφεραν ότι εντόπισαν δύο βάρκες, μία στα βόρεια του Βισάν και την δεύτερη στα ανοιχτά της Δουνκέρκης.
Συνολικά διασώθηκαν 23 άνθρωποι, εκ των οποίων οι τέσσερις χρειάζονταν κατεπείγουσα ιατρική βοήθεια.
Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες διάσωσης, πρόκειται για τέσσερις Σουδανούς πρόσφυγες: μια γυναίκα, ένα παιδί 6 ετών, ένα βρέφος 18 μηνών και έναν άνδρα 30 ετών.
SPONSORED
Κούβα: Aναστέλλονται oι πληρωμές με κάρτες Visa και Mastercard λόγω των αμερικανικών κυρώσεων
23:27
Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Χαίρει άκρας υγείας μετά το λιποθυμικό επεισόδιο - Επέστρεψε στην Αμερική
23:21
ΗΠΑ - Ιράν: Από το... ορφανό χτύπημα, στις απειλές και ξανά στο σχέδιο για μια ειρηνευτική συμφωνία
23:16
Ν. Αφρική: Νέες αντιμεταναστευτικές διαδηλώσεις - Εκατοντάδες άνθρωποι διώχθηκαν απο τα σπίτια τους
23:06