ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Κατάρριψη τουρκικού ελικοπτέρου από το PKK ως αντίποινα για τον θάνατο διοικητή

Ιράκ: Κατάρριψη τουρκικού ελικοπτέρου από το PKK ως αντίποινα για τον θάνατο διοικητή
Φωτογραφία αρχείου AP Photo

Το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι κατέρριψε ένα τουρκικό ελικόπτερο στο ιρακινό Κουρδιστάν, ως αντίποινα για τον θάνατο ενός εκ των διοικητών του μαζί με δύο Ιρακινούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Ο δήμαρχος του Κάνι Μάσι, της κοινότητας όπου κατέπεσε το ελικόπτερο κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, επιβεβαίωσε τη συντριβή ενός τουρκικού αεροσκάφους στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Οι δυνάμεις μας διεξήγαγαν μια επιχείρηση εναντίον ελικοπτέρων Sikorsky (...) και κατέρριψαν ένα από τα τουρκικά αεροσκάφη», σημειώνουν σε ένα δελτίο τύπου οι Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας, η ένοπλη πτέρυγα του PKK.

«Δέκα λεπτά μετά τη συντριβή του πρώτου ελικοπτέρου, ένα άλλο επλήγη και αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία», προστίθεται στο κείμενο.

Ο Σερμπέστ Ακράουι, ο δήμαρχος του Κάνι Μάσι, διαβεβαίωσε το Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον δεύτερο στόχο ούτε την έκταση των ζημιών, καθώς η πρόσβαση στην εμπόλεμη ζώνη είναι περιορισμένη.

«Η επιχείρηση αυτή διεξήχθη στη μνήμη του μάρτυρα Ακίντ Καρζάν και δύο Ιρακινών αστυνομικών που σκοτώθηκαν σε μια αεροπορική επιδρομή του τουρκικού στρατού κατοχής», διευκρινίζει το δελτίο τύπου.

Από τα μέσα Ιουνίου η Τουρκία έχει εξαπολύσει μια νέα εκστρατεία στο ιρακινό Κουρδιστάν, την αποκαλούμενη «Νύχια της τίγρης», με αεροπορικές επιδρομές και άνδρες των ειδικών δυνάμεων που μεταφέρονται στην περιοχή με ελικόπτερα για να δρουν επί του εδάφους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ