Επικοινωνία Πούτιν με Μακρόν και Μισέλ για την κατάσταση στην Λευκορωσία
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε την Τρίτη με το Γάλλο ομόλογο του Εμανουέλ Μακρόν, υπογράμμισε ότι παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Λευκορωσίας και άσκηση πιέσεων στην ηγεσία της χώρας θα ήταν απαράδεκτες, αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι και οι δύο ηγέτες εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την ταχύτερη διευθέτηση της κρίσης στην Λευκορωσία, όπως και ότι η τηλεφωνική συνομιλία έγινε με πρωτοβουλία της γαλλικής πλευράς.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησε επίσης με τον Εμανουέλ Μακρόν για την κρίση στην Λιβύη.
«Συνεχίστηκε η αναλυτική ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα της λιβυκής κρίσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου, στην οποία τονίζεται ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές σε διάφορα επίπεδα.
Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, της είπε ότι οιεσδήποτε προσπάθειες παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της Λευκορωσίας θα ήταν απαράδεκτες, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, συζήτησε με τον Ρώσο πρόεδρο για την κατάσταση στην Λευκορωσία, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σε ανάρτηση του στο twitter, εν όψει της αυριανής τηλεδιάσκεψης των 27 αρχηγών - κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα έχει ως θέμα την κατάσταση στην Λευκορωσία.
«Μόλις συζήτησα την κατάσταση στην Λευκορωσία με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν», έγραψε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. επισημαίνοντας ότι «μόνο ένας ειρηνικός και πράγματι ειλικρινής διάλογος μπορεί να λύσει την κρίση στην Λευκορωσία».
SPONSORED
Σε κρίση η κυβέρνηση Στάρμερ: «Βροχή» οι παραιτήσεις στο Εργατικό Κόμμα και οι υποψήφιοι διάδοχοι
23:37
Αίγυπτος: Στο «φως» δύο αναστηλωμένοι αρχαίοι τάφοι της 18ης Δυναστείας των Φαραώ
23:28
Λευκάδα: Ανεπίσημη παραδοχή των Ουκρανών για το θαλάσσιο drone με τα εκρηκτικά
23:18
Στις 21 Μαΐου ανακοινώνει το νέο κόμμα η Μαρία Καρυστιανού - Το βίντεο που δημοσίευσε
23:09