ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στο Μεξικό: 23χρονη μητέρα βασανίστηκε μέχρι θανάτου

Φρίκη στο Μεξικό: 23χρονη μητέρα βασανίστηκε μέχρι θανάτου
Φωτογραφία αρχείου AP Photo / Rebecca Blackwell

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στο Τέξας των ΗΠΑ η άγρια δολοφονία μιας 23χρονης, μητέρας δύο παιδιών, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από τις 10 Αυγούστου και η σορός της ανακαλύφθηκε μία ημέρα αργότερα στο Μεξικό.

Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, πρόκειται για την Λίζμπεθ Φλόρες, η οποία στις 9 Αυγούστου είχε ταξιδέψει στην πόλη Ματαμόρος, στην αμερικανομεξικανική μεθόριο, προκειμένου να συναντηθεί με τον φίλο της.

Η ίδια είχε πει στη μητέρα της, Μαρία Ρούμπιο, που ζει στην πόλη Μπράουνσβιλ του Τέξας, ότι θα γυρνούσε το ίδιο βράδυ στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, η νεαρή κοπέλα δεν έδωσε σημεία ζωής, με αποτέλεσμα η μητέρα της να ειδοποιήσει της Αρχές.

Τελικώς, η αστυνομία της Ματαμόρος ανακοίνωσε ότι η 23χρονη βρέθηκε άγρια δολοφονημένη.

Το θέαμα που αντίκρισαν τη σορό της άτυχης κοπέλας ήταν αποκρουστικό: το θύμα έφερε τραύματα από πέτρα, ενώ της είχαν αφαιρέσει με απίστευτη βία τμήμα από το επάνω μέρος του κρανίου της καθώς και όλα της τα δόντια.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει συλλήψεις από τις Αρχές της μεξικανικής πόλης, ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει από πλευράς ΗΠΑ το FBI, καθώς η Φλόρες είναι Αμερικανίδα πολίτης.

«Το να χάνεις το παιδί σου είναι σα να σου ξεριζώνει κάποιος την καρδιά. Νιώθω βαθιά θλίψη γι’ αυτό που έκαναν στην κόρη μου. Το πώς την εγκατέλειψαν είναι αυτό που με κάνει να πονώ. Ο πόνος ότι η κόρη μου υπέστη όλα αυτά, αυτό με πληγώνει», δήλωσε η Ρούμπιο.

Η ίδια πλέον ζητά βοήθεια από τις Αρχές των ΗΠΑ και του Μεξικού, ώστε να επαναπατρίσει τη σορό της κόρης της και να τη θάψει στο Τέξας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ