ΚΟΣΜΟΣ

Συμφωνία Ισραήλ - ΗΑΕ: Στο Άμπου Ντάμπι ο επικεφαλής της Μοσάντ

Συμφωνία Ισραήλ - ΗΑΕ: Στο Άμπου Ντάμπι ο επικεφαλής της Μοσάντ
Φωτογραφία αρχείου AP Photo / Oded Balilty

Ο διευθυντής της Μοσάντ, της υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ, μετέβη σήμερα στο Άμπου Ντάμπι για συνομιλίες σχετικά με την ασφάλεια, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη ενός αξιωματούχου του Ισραήλ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μετά την ανακοίνωση της ομαλοποίησης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Γιόσι Κόεν συζήτησε για τη «συνεργασία στους τομείς της ασφάλειας», όπως και για τις περιφερειακές εξελίξεις και άλλα θέματα με το σύμβουλο εθνικής ασφαλείας των Εμιράτων, τον σεΐχη Τανούν μπεν Ζάγιεντ, στο Άμπου Ντάμπι, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAM.

«Είχαν συνομιλίες σχετικά με τις εξελίξεις στην περιοχή και για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ αυτών τις προσπάθειες των δύο χωρών για τον περιορισμό της πανδημίας Covid 19», συμπλήρωσε το WAM.

Οι δύο αξιωματούχοι συνομίλησαν επίσης για τα «μέσα στήριξης της συμφωνίας ομαλοποίησης μεταξύ των Εμιράτων και του Ισραήλ, που προβλέπει τον τερματισμό της προσάρτησης παλαιστινιακών εδαφών», συνεχίζει το πρακτορείο.

Ο σεΐχης Τανούν χαιρέτισε, με την ευκαιρία αυτή, τις «προσπάθειες του Κόεν για τη σύναψη μιας ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ των ΗΑΕ και του Ισραήλ».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που διαπραγματεύτηκε αυτή τη συμφωνία, έχει δηλώσει πως οι ηγέτες των δύο χωρών θα την υπογράψουν στον Λευκό Οίκο τις επόμενες εβδομάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ