ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Reuters: Αύξηση κρουσμάτων στις ΗΠΑ, ρεκόρ θανάτων στην Ινδία

Κορωνοϊός - Reuters: Αύξηση κρουσμάτων στις ΗΠΑ, ρεκόρ θανάτων στην Ινδία
AP Photo / Eric Gay

Τουλάχιστον 1.297 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κορωνοϊού τις προηγούμενες 24 ώρες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, το οποίο βασίζεται στις ανακοινώσεις των υγειονομικών αρχών των πολιτειών, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του Covid 19 να φθάνει τους 173.170 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Το ίδιο διάστημα, καταγράφηκαν τουλάχιστον 44.043 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον Covid 19, με τον αριθμό των Αμερικανών που έχουν προσβληθεί να ανέρχεται πλέον σε συνολικά 5,50 εκατομμύρια.

Στην Καλιφόρνια, πολιτεία που έχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα σε ένα από τα επίκεντρα της πανδημίας του κορονοϊού στην αμερικανική επικράτεια, υπέκυψαν ακόμη 155 ασθενείς, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 11.683, ενώ διαγνώστηκε πως προσβλήθηκαν άλλοι 6.619 Καλιφορνέζοι, με το σύνολο των περιπτώσεων μόλυνσης να ανέρχεται σε 646.996.

Την ίδια στιγμή, το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε νέα αλματώδη αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό, τα οποία έφθασαν τα 69.652 — πρόκειται για νέο θλιβερό ρεκόρ — με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στη γιγαντιαία χώρα να φθάνει έτσι τα 2,84 εκατομμύρια.

Το υπουργείο ανέφερε ακόμη ότι διαπιστώθηκαν 977 θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊού, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να ανέρχεται πλέον σε 53.866 νεκρούς.

Η Ινδία υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού στην περιφέρεια της Ασίας. Κατατάσσεται εξάλλου τρίτη στην υφήλιο ως προς τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Aνησυχία για τα κρούσματα και στην Αυστραλία

Οι Αρχές στη Βικτόρια, την πολιτεία με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό στην Αυστραλία, η οποία έχει μετατραπεί σε επίκεντρο της τρέχουσας φάσης της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, ανακοίνωσαν ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψαν 240 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμό ελαφριά αυξημένο σε σύγκριση με αυτόν της προηγουμένης (216).

Οι απολογισμοί των τελευταίων ημερών ωθούν τις αρχές της πολιτείας να εκφράζουν αισιοδοξία, αφού θεωρούν ότι το lockdown στη Μελβούρνη και η απόφαση να κλείσουν τομείς της οικονομίας της Βικτόριας απέτρεψαν την εξάπλωση στην υπόλοιπη χώρα.

Παράλληλα, ακόμη 12 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Βικτόρια.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού συνολικά στην Αυστραλία ως αυτό το στάδιο ανέρχεται σε 462 νεκρούς επί συνόλου 24.000 και πλέον μολύνσεων· συνεχίζει να είναι αισθητά χαμηλότερος από εκείνους άλλων οικονομικά ανεπτυγμένων χωρών.

Εν τω μεταξύ, στην Ευρώπη, άλλοι δέκα ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας επιπλοκών του κορωνοϊού τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, όπου παράλληλα εντοπίστηκαν άλλα 1.707 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα δεδομένα του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης έως αυτό το στάδιο έχει φθάσει τους 9.253 νεκρούς επί συνόλου 228.621 μολύνσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο, το οποίο ειδικεύεται στην αντιμετώπιση λοιμωδών νόσων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ