ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Εμβόλιο: Συμφωνία της Κομισιόν και με τέταρτη εταιρεία

Κορωνοϊός - Εμβόλιο: Συμφωνία της Κομισιόν και με τέταρτη εταιρεία
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (φωτ. αρχείου) AP Photo / Stephanie Lecocq

Ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές επαφές με CureVacRNA, προκειμένου η Κομισόν να αγοράσει πιθανό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή της στο Twitter η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Πρόκειται για την τέταρτη εταιρεία με την οποία η Κομισιόν συνάπτει συμφωνία μετά τη Sanofi-GSK στις 31 Ιουλίου και την Johnson & Johnson στις 13 Αυγούστου και την υπογραφή συμφωνίας με την AstraZeneca στις 14 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή της η Τwitter η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γράφει: «Η Κομισιόν αντεπεξέρχεται στην υπόσχεσή της για ασφαλή πρόσβαση σε εμβόλια κορωνοϊού. Ολοκληρώσαμε τις συνομιλίες και θα έχουμε σύντομα συμφωνία με την CureVacRNA . Αυτή είναι η τέταρτη εταιρεία με την οποία συνάπτουμε συμφωνία».

Νωρίτερα η AstraZeneca ανακοίνωσε ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια έως 400 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου AZD1222 ενάντια στη νόσο του κορωνοΐού Covid-19.

Η πρώτη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εμβόλιο ενάντια στη νόσο COVID-19 εξασφαλίζει την πρόσβαση όλων των κρατών μελών της ΕΕ στο εμβόλιο χωρίς κέρδος κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η AstraZeneca ολοκλήρωσε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια έως 400 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου AZD1222 ενάντια στη νόσο COVID-19. Αξιοποιώντας την υφιστάμενη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Συμμαχία για εμβόλια χωρίς Αποκλεισμούς με επικεφαλής τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ολλανδία, αυτή η νέα συμφωνία θα παράσχει σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ τη δυνατότητα πρόσβασης στο εμβόλιο σε ισότιμη βάση χωρίς κέρδος κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Επιτρέπει επίσης στα κράτη μέλη της ΕΕ να κατευθύνουν εκ νέου την προμήθεια δόσεων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ